posušje

Posuški kraj u umjetničkim slikama svojih majstora

07.02.2017.
u 10:00

Dvojica Dalmatinaca našla su se u posuškoj Astoriji i začudila slikama na zidu posuških autora, pravih majstora svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. U Posušju se već pripremaju bogati ljetni projekti iz kulture i drugih područja u “Posuškom litu”.

Nedavno je bila izložba fotografija u Zagrebu Ljube Kovača, a na Večeri ikavice izloženi su radovi slikara Branka Širića Ljubičića. Za njega kažu da traži sklad i ljepotu, oplemenjenu, a ne surovu prirodu.

Ima i mladih Posušana koji kreću u tu slikarsku “igru”, a često se spominju i likovne kolonije na Grginu guvnu i Širića Brigu s umjetnicima iz Hercegovine i Dalmacije.

Mnogo je novih slika i fotografija koje Posušani rade svojski i s velikom ljubavlju prema svome kraju. Radovi Posušana prikazuju njihovo Posušje i mnogi sve više traže umjetničke radove za svoje domove, posebice raseljeni Posušani.

Tako je i kameni most na Ričini stigao i do Pariza, a sada se obnavlja jer se obrušio. Novi most će ponovno biti izazov i za posuške slikare, kipare i fotografe. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije