knjiga

"Podno Križa" - nova zbirka ogleda Miljenka Stojića

Stojić
VL FOTO
17.12.2015.
u 12:39

Iz tiska je nedavno izašla knjiga književnika Miljenka Stojića pod naslovom "Podno križa".

 Zbirka je to kolumni ovog hercegovačkog franjevca objavljenih na portalu hrsvijet.net u razdoblju između prosinca 2012. i siječnja 2014. godine. 

 Kolumnista portala hrsvijet.net Željko Primorac istaknuo je kako autor u knjizi precizno oslikava društvenu zbilju u kojoj se našao hrvatski narod u posljednje vrijeme.

 - Empatijom kakvu mogu gajiti samo franjevci koji za narod i kroz narod dišu, u knjizi se sagledavaju svi aspekti kataklizme koja se ispriječila pred hrvatskim nacionalnim bićem – navodi Primorac.         

 I dok većina komentatora društvenog života u prvi aspekt stavlja gospodarske probleme s kojima se narod svakodnevno susreće, Primorac tvrdi kako Ostojić naglasak stavlja na krizu morala, identiteta, kulture i samosvijesti.

- Njegovo pero secira društvenu zbilju od dna do vrha društvenih, a napose političkih struktura – smatra Primorac, zaključujući kako je osnovna postavka od koje Stojić polazi ta da gotovo svi problemi u društvu proizlaze iz činjenice što narodom upravlja oligarhija koja ne bi mijenjala sebe već bi mijenjala narod.

 - Navedena oligarhija zamislila je kako je njezino poslanje preodgojiti narod, promijeniti njegovu povijest i odrediti budućnost. Sedamdeset godina vlastite ideologije pretpostavili su tisuću godina kršćanstva u Hrvata – zaključuje Primorac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?