22. dani hrvatskog filma

Početkom rujna Orašje postaje filmska prijestolnica

24.08.2017.
u 11:00

Magija velikog ekrana stiže ponovo u Posavinu, a s kombinacijom filma, glazbe, etno štiha, gastro posavskih delicija i srdačne dobrodošlice svojstvene posavljacima, manifestacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Na poziv organizatora festivala Udruge filmski festival Dani hrvatskog filma Orašje i ponajprije Ive Gregurevića, njegovog inicijatora, u Orašju će se okupiti elita hrvatskoga glumišta, sjajna glumačka ekipa filmaša, glumaca, redatelja, scenarista, djelatnika iz filmske industrije, te brojnih osoba iz javnog života, svijeta politike, kulture, sporta. Festival ima čast da bude održan pod visokim pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, hrvatskog člana predsjedništva BiH te supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Orašje - Mala Pula

Orašje će zablistati filmskim sjajem 22. godinu za redom od 2. rujna, kada taj posavski gradić oblači svečano ruho i pretvara se u kulturno središte regije otvaranjem festivala Dani hrvatskog filma“. Manifestacija će potrajati do deveti rujna a održava se u kino dvorani u Orašju. Za vrijeme trajanja najvećeg kulturnog događaja šireg regionalnog područja, bit će predstavljeno osam najnovijih filmova hrvatske produkcije, prikazanih na ovogodišnjem festivalu u Puli.

Glumac Ivo Gregurević svojem je zavičaju darovao veliku manifestaciju kojom je uspio učiniti ono što nitko nije mogao ni sanjati – preseliti kulturu iz Pule u Orašje i pretvoriti ga u kulturnu prijestolnicu regije, pa Orašje stoga još zovu i „Malom Pulom”.

–Svim gostima koji će dolaskom u Orašje uveličati veliku filmsku manifestaciju, već sada upućujemo dobrodošlicu, poručuje u ime organizatora filmskog okupljanja u Orašju, Udruge filmski festival Dani hrvatskog filma Iljo Benković.

Večer uoči otvaranja filmskog festivala Dani hrvatskog filma, 1. rujna, u Orašju će se održati peta Večer Hercegovine u Posavini.

Nastavljena je tradicija održavanja susreta, prije svega gospodarstvenika i osoba iz javnog života, najprije u Hercegovini tijekom Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, a onda uzvratno u Orašju uoči filmskog festivala. Domaćini Večeri Hercegovine u Posavini su Vlade Hercegovačko-neretvanske, Zapadno-hercegovačke i Herceg-bosanske županije.

- Očekujemo u Orašju brojne goste među kojima će biti visoki dužnosnici iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, predstavnici županija domaćina manifestacije, javnih institucija, kulturni i sportski djelatnici i u najvećem broju gospodarstvenici.

Hercegovina Posavini

Večer Hercegovine u Posavini će biti obogaćena i kulturnim sadržajima, nastupima kulturno-umjetničkih društava iz Hercegovine i Posavine, a uz brojne gastronomske specijalitete, i dobru kapljicu iz hercegovačkih podruma, druženje potraje do kasnih sati.

- Za nas je ovaj susret značajan jer u neformalnom druženju gospodarstvenici uspostavljaju još bolju suradnju, a također nastojimo još čvršće uvezati Posavinu i s ostalim gostima iz raznih segmenata javnog života, kazao nam je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?