Otvorenje u Uskoplju

Počelo Hrvatsko proljeće središnje Bosne

Hrvatsko proljece središnje Bosne
01.04.2016.
u 20:33

“Hrvatsko proljeće središnje Bosne je već prve godine pokretanja poslalo snažnu poruku – jedinstvo Hrvata središnje Bosne i Hrvata iz Hercegovine, Posavine i susjedne RH najbolje se oslikalo kroz ovaj projekt i kulturne transfere koji sve nas podjednaku identitetski obogaćuju.”, napisala je Bradara

Uskoplje je sinoć bilo domaćin otvorenja trećeg po redu Hrvatskog proljeća središnje Bosne. “Proljeće” je otvoreno koncertom Akademskog pjevačkog zbora Sveučilišta u Mostaru te cjelovečernjim programom i pomno odabranim repertoarom oduševilo brojne posjetitelje. 

Ovogodišnje izdanje Hrvatskog proljeća središnje Bosne otvorio je predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a BiH ŽSB Goran Lulić kao i koordinatorice projekta, Irena Mrnjavac i Gloria Lujanović koje su predstavile program manifestacije.  

Pismo podrške ovim povodom poslala je i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBIH, Lidija Brada koja je između ostalog navela: “Hrvatsko proljeće središnje Bosne je već prve godine pokretanja poslalo snažnu poruku – jedinstvo Hrvata središnje Bosne i Hrvata iz Hercegovine, Posavine i susjedne RH najbolje se oslikalo kroz ovaj projekt i kulturne transfere koji sve nas podjednaku identitetski obogaćuju.”

Sinoćnje otvorenje “Proljeća” koncertom Akademskog sveučilišnog zbora pod ravnanjem Alenke Milano i studenata svih glazbenih smjerova FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru znak je kako će i ostatak manifestacije zasigurno proteći u jednom proljetnom i pozitivnom raspoloženju.

Hrvatsko proljeće središnje nakon Uskoplja, programske aktivnosti nastavlja u nedjelju, 3. travnja u 19 sati u Hrvatskom domu, izložbom “ Beskonačnost kruga”, akademskog kipara i predsjednika bugojanske “Matice hrvatske”, Antonia Džolana.

Ulaz na sve događaje u sklopu Hrvatskog proljeća je besplatan, priopćeno je iz Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?