predstavljeno pedesetak radova

Otvorena izložba karikatura 'Svi naši zmajevi' Zdravka Cvjetkovića

14.11.2018.
u 20:41

Izložba karikatura "Svi naši zmajevi" autora Zdravka Cvjetkovića, na kojoj je predstavljeno pedesetak radova, otvorena je u srijedu navečer u Centru za kulturu Mostar.

Riječ je o radovima koji su nastali u posljednjih sedam godina, a prema riječima autora, sve je počelo kao podrška nogometnoj reprezentaciji BiH na socijalnim mrežama tijekom kvalifikacija za EURO 2012, a vremenom se razvilo u podršku bh. sportiašima uopće.

Prošle godine, kaže Cvjetković, kada je vidio da broj radova prelazi pedeset, odlučio je pokušati smjestiti u jedan prostor, jer ih je do tada stalno gledao u digitalnoj formi, u nekim folderima.

- Prvi put kad sam ih vidio na zidovima tek tada su mi dobili neki smisao, jer svi radovi prate neku priču kroz ciklus kvalifikacija i na svjetskom i na europskom prvenstvu - ističe autor.

Govoreći o svojim radovima, kazao je kako su to pretežno kombinacije portretne i situacijske karikature na kojima se mogu prepoznati bh. nogometaši ili drugi sportaši.

- Radovi su najčešće nastajali u cilju podrške našoj reprezentaciji, mada je nekada znalo biti i satiričnih radova - dodaje Cvjetković, napominjući kako je to bio njegov doprinos euforiji koja se obično stvori pred utakmice.

Svaku izložbu, kako je kazao, nastoji obogatiti nekim novim radom, a ova mostarska je bogatija za dva rada.

- Na novim radovima su naša rukometašica Svjetlana Kitić i, naravno, potrudio sam se da obuhvatim i mostarsku temu, pa su tu i Emir Balić i Lorens Listo kako skaču sa Starog mosta - dodao je Cvjetković.

Mostarci će izložbu moći pogledati sljedeća dva tjedna, a osim u Mostaru, ona je do sada predstavljena u Zenici i Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije