MOSTAR

Održana izborna skupština Hrvatskog kulturnog društvo NAPREDAK, Glavne podružnice Mostar

09.08.2022.
u 16:16

U Hrvatskom domu hercega Stjepan Kosača održana je izborna Skupština HKD Napredak Glavna podružnica Mostar. Na početku sjednice odana je počast minutom  šutnje za preminulog člana Uprave HKD Napredak Glavna podružnica Mostar don Niki Luburiću. 

Na sjednici je izabran predsjednik te novi upravi i nadzorni odbor društva podružnice. Za predsjednika HKD Napredak Glavna podružnica Mostar izabran je Miroslav Landeka, za dopredsjednicu Monija Jarak Mikulić, za člana uprave Željko Koren, za rizničarku Željka Obradović, a za tajnik Ivan Vrljić.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Danijel Vidović, a za članicu je izabrana Antonela Mandić i za člana Pavo Šaravanja.

U svom izvješće o radu društva u razdoblju  od lipnja 2018. do kolovoza 2022. godine,  Marko Romić istaknuo je kako Podružnica u protekle četiri godine organizirala i  suorganizirala više od 80 različitih kulturna događaja u Mostaru i BiH, a što predstavlja izuzetno veliki doprinos životu i kulturi naroda i cjelokupne zajednice. 

-Uložili smo puno truda i ljubavi u sve njih. Stoga, velika zahvalnost pripada svima koji su aktivno sudjelovali u organizaciji svih tih događaja. Vjerujemo da smo na ovaj način opravdali ukazano povjerenje, ispunili očekivanja i opravdali sva materijalna ulaganja, te postali prepoznatljivi u našoj lokalnoj sredini, pa i šire. HKD Napredak Glavna podružnica Mostar danas je vrlo značajan čimbenik u području kulture Mostara i HNŽ, istaknuo je Romić. 

Posebna zahvalnost iskazana je Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača i njezinim djelatnicima, u čijim prostorima se odvijala većina manifestacija kao i zahvala Knjižnici HNŽ-e, Gradu Mostaru, Vladi HNŽ, Federalnom ministarstvu kulture i sporta kao i Središnjoj upravi HKD Napredak, te svima koji su podržavali rad od medija do pojedinih tvrtki i pojedinaca.

Kazao je kako je imao čast i zadovoljstvo biti na čelu Uprave te zaželio  da novo rukovodstvo podružnice, koje na čelu s Miroslavom Landekom predstavlja jedan kontinuitet, bude jednako uspješno ili još uspješnije. Zahvalio je svima na povjerenju i suradnji.

Novoizabrani predsjednik HKD Napredak Glavne podružnice Mostar Miroslav Landeka, koji je do sada obnašao dužnost dopredsjednika, zahvalio svim  članicama i članovima i Upravi i Nadzornom odboru na svemu što su zajedno postigli u protekle četiri godine. Usprkos činjenici kako nemaju svoje prostorije ni odgovarajuće materijalne i financijske uvjete za rad Glavne podružnice. 
Naglasio je kako je HKD Napredak Glavna podružnica Mostara po broju kulturnih sadržaja, kvaliteti i raznovrsnosti koje organizira ili kreira, među najboljim podružnicama u velikoj napretkovoj obitelji. Potkrijepio je to činjenicama kako su dodjeljivali stipendije, organizirali brojne javne tribine i predavanja, promocije knjige, bili izdavači dviju knjiga i jedne slikovnice, organizirali različite tečajeve od crtanja, Copywritniga, engleskog jezika, obrade digitalne fotografije, te pravili različite izložbe, slika, fotografija, organizirali korizmeni, uskrsne i božićne koncerte sa svojim triom SENSO i niz drugim manifestacija u suradnji s napretkovim podružnicama. 
Uspjeh je time veći jer Napredak u Mostaru radio jako puno u doba pandemije Covida, kada su mnogi praktično prestali s radom, a Napredak je organizirao koncerte, izložbe pa čak i svoj tradicionalni Napretkov tjedan kulture.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije