Naslovnica Kultura

Održan tradicionalni Božićni koncert te prijam i izložba u Ćorovića kući

08. siječnja 2017. u 21:55 0 komentara 50 prikaza
koncert
Foto: Stojan Lasić
Pogledajte galeriju 1/9

Tradicionalni Božićni prijam Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta" Mostar održan je večeras u Ćorovića kući u Mostaru.

Uz druženje s prijateljima, tradicionalno lomljenje česnice i prikladno čašćenje, prijam je popračen i prigodnim kulturno-umjetničkim programom te izložbom umjetničkih djela iz fundusa galerije SPKD-a "Prosvjeta", javlja Fena.

Na prijamu su nazočili gradski i županijski predstavnici političkog, vjerskog i kulturnog života.

Prigodom prijama, glavni tajnik SPKD "Prosvjeta" Mostar Goran Kosanić je, istaknuvši važnost ovakvih okupljanja, kazao kako je Mostar multietnički grad koji je izuzetno bogat dobrim ljudima te kako je bogatstvo samog Božića druženje, praštanje i razumijevanje.

U ime Muftijstva mostarskog i muftije ef. Salema Dedovića prisutnima se obratio voditelj administrativno pravne i finansijsko ekonomske službe Medžlisa Islamske zajednice Mostar Džafer Alić koji je kazao kako je Božić prilika da se ljudi zbliže i da jedni drugima pruže ruku i potporu, naglasivši pri tome kako je Mostar grad svih njegovih građana.

Na prijamu je nazočio i županijski ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović, koji je ocijenio pozitivnim ovakve susrete dodavši kako će Vlada u skladu sa svojim mogućnostima i dalje pomagati projekte SPKD-a "Prosvjeta".

Atmosferu blagdanske večeri prikladnim pjesmama upotpunila je članica SPKD-a Tanja Kijac.

Nakon prijma i izložbe u HD "Herceg Stjepan Kosača" održan je tradicionalni Božićni koncert u organizaciji  SPC i srpska kulturna udruženja iz Mostara. 

Koncert je počeo božićnom pričom, a nastupio je kor "Srbski pravoslavni pojci" iz Beograda, djeca – učenici pravoslavnog vjeronauka iz Mostara, te učenici Muzičke škole "Sveti Roman Melod" iz Nevesinja.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.