Vitez

Održan sastanak svih podružnica, HKD Napredak stipendirati će 91 studenta i studenticu

12.04.2021.
u 11:35

U organizaciji Središnja uprave HKD Napredak u Vitezu je u petak, 10. travnja održan sastanak predsjednika dr. sc. Nikole Čiče i dopredsjednika Josipa Križanovića sa svim predsjednicima podružnica HKD Napredak iz središnje Bosne.

HKD Napredak je najmasovnija i najdugovječnije institucija Hrvata u Središnjoj Bosni što pokazuje i sastanak kojem se odazvalo svih 10 podružnica iz Središnje Bosne, a koja broji i ogromno članstvo te više od stoljeća radi na očuvanju kulturne baštine i identiteta Hrvata.

Otvoreno je niz tema od kojih je poseban naglasak bio na održavanje izbornih Skupština te međusobnu suradnju podružnica i razmjenu projekata ali i suradnju između Središnje uprave i podružnica i dodatno omasovljavanje članstva.

Jedna od najznačajnijih točki dnevnog reda bilo je podnošenje inicijative za izmjenu i dopunu Zakona o kulturi u Županiji Središnja Bosna te prepoznavanje kroz istu nacionalnih društava Napretka i Preporoda. Inicijativa je podržana od strane svih podružnica i dogovoreni su sljedeći koraci kako bi ova inicijativa mogla biti realizirana i prijedlog upućen u skupštinsku proceduru, a o samoj inicijativi će biti sigurno još dosta razgovora u budućnosti.

Na dnevnom redu sjednice bila su brojna pitanja od važnosti za rad i djelovanje Društva te je tako usvojen završni račun HKD Napredak za 2020. godinu. Na prijedlog Povjerenstva za mlade i stipendije donesena je Odluka o dodjeli stipendija i jednokratnih potpora za akademsku 2020./2021. godinu.

Tako će u akademskoj 2020./2021. godini Središnja uprava HKD Napredak stipendirati 91 studenta i studenticu, a ukupno će se za stipendije i potpore izdvojiti 116.000,00 KM.

Članovi Središnje uprave na sjednici su razmatrali i nakon rasprave jednoglasno usvojili prijedlog Odluke o dodjeli projektnih sredstava aktivnim podružnicama koje su sastavni dio HKD Napredak koji je pripremilo Povjerenstvo za podružnice i članstvo.

Na natječaj za dodjelu projektnih sredstava podružnica za 2021. godinu prijavljena su 32 projekta iz područja kulture kojima se tražila podrška u organiziranju koncerata, likovnih kolonija, izložbi te smotri folklora na područjima gdje HKD Napredak aktivno djeluje i svojim radom i djelovanjem doprinosi promociji kulture i očuvaju kulturne baštine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije