Vitez

Održan koncert Banjalučke filharmonije

04.06.2017.
u 09:00

Vrhunskim glazbenim ugođajem, koncertom Banjalučke filharmonije, u petak u punoj dvorani Franšiznog centra BiH u Vitezu, završena je četvrta uzastopna kulturna manifestacija simboličkog naziva “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne”.

Brojna publika

Mladi glazbenici, članovi Banjalučke filharmonije predvođeni ravnateljem Ivanom Otaševićem, pod dirigentskom palicom Vanese Kremenović, svojim nastupom su oduševili veliki broj Vitežana i njihovih gostiju iz cijele Federacije Bosne i Hercegovine. Među njima, bili su i općinski načelnik Viteza, Tomislav Bošnjak-Matić, gučogorski gvardijan, fra Drago Pranješ Čarli, predsjednici Mladeži HDZ-a BiH SBŽ i BiH, Goran Pejaković i Mario Mikulić, brojni županijski dužnosnici političke, izvršne i zakonodavne vlasti na čelu s ministricom Katicom Čerkez, autori filma “Bijeli put”, predvođeni redateljem Zdenkom Juriljem i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara. Prisutni su bili i gosti iz Mostara, Rame, Bugojna, Dobretića, Zenice, Žepča… Banjolučki glazbenici u velikoj dvorani Franšiznog centra dočekani su toplim pljeskom, a na kraju koncerta ispraćeni su ovacijama. Jer, zaista su brojnom auditoriju priredili vrhunski glazbeni ugođaj.

Uručene zahvalnice

Kulturna manifestacija “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” počela je u Franjevačkom samostanu u Fojnici, a završena je u Vitezu. U međuvremenu, u okviru ovoga kulturnog projekta Mladež HDZ-a BiH Srednjobosanske županije, na čelu s koordinatoricama, Glorijom Lujanović iz Novoga Travnika i Irenom Mrnjavac iz Kiseljaka, održani su u mnogom gradovima raznoliki zabavni programi, kazališne predstave, predstavljanje knjiga, likovne izložbe, zbornici radova, koncerti…, a kao kruna svega, rekli bismo, uz koncert Banjalučke filharmonije, svakako je bila premijera filma “Bijeli put”, održana u zdanju župne crkve Svetoga Duha u Novoj Biloj, u ratu crkvi-bolnici, koji je vjerodostojnošću , porukom, povijesnim vrijednostima…, daleko više od dokumentarnog filma kako ga u medijima nazivaju. Ove godine, u čarima, bogatstvu, raznolikosti i kvaliteti programa manifestacije “Hrvatsko proljeće SB”, uživali su i građani, osim iz SBŽ i ZDŽ i iz HBŽ i HNŽ. Naime, čak 18 kulturnih događanja u okviru manifestacije održano je u 16 gradova FBiH te u dva kultna naselja, Deževice, u općini Kreševo i u Novoj Biloj u općini Travnik. Organizatori vrlo uspješne i sve popularnije kulturne manifestacije na svečanosti u Vitezu uručili su i zahvalnice vrijednim sudionicima programa te institucijama i pojedincima koji su svojim radom i djelovanjem pomogli uspješnom organiziranju i održavanju manifestacije “Hrvatsko proljeće Sredošnje Bosne” u petak navečer simbolički je zatvorila srednjobosanska županijska ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Katica Čerkez. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije