10. MOFF

Od ove godine radionice i studentski filmovi

18.11.2016.
u 11:00

Program Mostar Film Festivala, festivala filmske glume koji je, u organizaciji Kazališno-filmske udruge “Oktavijan”, do sada djelovao pod nazivom “Dani filma Mostar”, predstavljen je na konferenciji za novinare održanoj u Mostaru. U programu “Docuspectre” MOFF donosi šest dokumentarnih filmova, i to “Čovjek koji je pojeo sebe” srpskog redatelja Igora M. Toholja, “Lauš” redateljice Branke Bešević Gajić, “Sve je bio dobar san” Branka Ištvančića, “Brda 21000 Split”, “No smoking in Sarajevo” redatelja Gianluce Loffreda. Od domaćih ostvarenja bit će prikazan narativni dokumentarac novinara i redatelja Zdenka Jurilja “Druga obitelj”.

Program “Dječji klasici”, koji se ove godine održava pod sloganom “Junaci lektire na velikom ekranu”, donosi pet igranih filmova za djecu.

“Sa zadovoljstvom možemo najaviti da ćemo ove godine u Mostaru okupiti i studente i predstavnike akademija scenskih i dramskih umjetnosti iz Zagreba, Beograda, Novog Sada, Cetinja i Sarajeva”, rekao je izvršni producent Festivala Ognjen Džinić i dodao kako su u ovom programu predviđene radionice pod nazivom “Masterclass”.

Predavači na ovim radionicama bit će Slaven Knezović, Dragan Despot, Danilo Šerbedžija, Anila Gajević, Zenit Đozić i Velibor Topić. Na konferenciji za novinare predstavljen je i službeni spot Mostar Film Festivala, a kako je poručila umjetnička direktorica Maja Lasić, uz dobar organizacijski tim, završne pripreme su u tijeku te se očekuje uspješna realizacija festivala. “Službeni natjecateljski program bit će predstavljen na završnoj konferenciji kada ćemo imati kompletnu sliku ovogodišnjeg MOFF-a”, istaknula je Lasić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?