Naslovnica Kultura

Objavljen poziv za prijavu na festival “Mostarska liska 2018.”

18. prosinca 2017. u 13:13 0 komentara 49 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru objavila je Javni poziv za učešće na 15. međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska 2018“, koji će se održati u Mostaru, od 20. – 27. travnja 2018. godine. Pravo učešća imaju sva profesionalna kazališta, kazališne trupe i ostale organizacijske forme profesionalne kazališne produkcije koje su producirale predstavu komediografskog žanra u umjetničkoj sezoni 2016/2017. (od rujna 2016. godine) pa do dana prijave i koje prođu službenu selekciju, priopćeno je iz NP Mostar. 

Nagrade Festivala dodjeljuje Stručni žiri, i to: Veliku lisku – Grand Prix Festivala, nagradu za najbolju predstavu u cjelini; Veliku lisku – nagradu za najboljeg glumca Festivala; Veliku lisku – nagradu za najbolju glumicu Festivala; Veliku lisku/plaketu Ahmet Obradović – nagradu za najbolju režiju. 

Stručni žiri nakon svake izvedene predstave dodjeljuje i Malu lisku – nagradu za najboljeg glumca ili glumicu večeri. Nagradu za najbolju predstavu dodjeljuje i Žiri publike te Žiri medija.

Rok za prijave na 15. “Mostarsku lisku” traje do 15. 02. 2018. godine.

Pravila prijave objavljena su na web stranici Narodnog pozorišta Mostar, www.npm.ba, gdje se može preuzeti i aplikacijski obrazac. Na 14. Međunarodni festival “Mostarska liska” bilo je prijavljeno 45 predstava iz cijele regije, a najboljom je proglašena predstava “Malo blago” Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.