Šimićevi susreti 2024. bit će održani od 22. o 26. travnja

Nastupi pjesnika, izložbe, dodjela književne nagrade „A. B. Šimić“…

20.03.2024.
u 13:14

U prostorijama općine Grude održan je sastanak Organizacijskog odbora Šimićevih susreta 2024. U Organizacijskom odboru ove najdugovječnije književne manifestacije u BiH zastupljene su predstavnici obrazovnih i kulturnih institucije s područja općine Grude, vlasti u općini Grude, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne te Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH-a. Za predsjednika Odbora ponovno je izabran načelnik općine Grude Ljubo Grizelj. Na sastanku se raspravljalo o okvirnom programu Šimićevih susreta 2024. koji će se održati od 22. do 26. travnja u Drinovcima, rodnom mjestu književnika Antuna Branka i Stanislava Šimića, Grudama i Mostaru.

U ponedjeljak, 22. travnja, s početkom u 19 sati, u župnoj crkvi u Drinovcima bit će održana misa zadušnica za Antuna Branka i Stanislava Šimića. Potom će u dvorani iza crkve biti upriličen Susret s drinovačkim pjesnicima – nastupit će pjesnici Pejo Šimić, Ljubica Benović, Maja Tomas, Snježana Lovrić, Ivan Alerić, Marina Bebić, Ivan Grubišić... Uslijedit će otvorenje izložbe umjetničkih djela s Likovnih kolonija iz Gorice „Zvonko Bušić Taik: 32-godišnji uznički san o slobodnoj domovini Hrvatskoj“.

U srijedu, 24. travnja, nakon polaganja cvijeća uz spomenika A. B. Šimića u Mostaru u 11.30 sati u Maloj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, s početkom u 12 sati, bit će održan Poetski kolaž o liku i djelu Antuna Branka Šimića.

U petak, 26. travnja, s početkom u 10 sati, bit će održan Susret književnika s učenicima u osnovnim i Srednjoj školi općine Grude. U 11.30 sati bit će upriličeno polaganje cvijeća i održana molitva kod biste braći Šimić ispred Osnovne škole Drinovcima. U 12 sati u Peć-Mlinima ispred Ravlića pećine bit će održana svečana Akademija u čast Antunu Branku i Stanislavu Šimiću. Prigodno slovo na Akademiji održat će Dubravko Jelačić Bužimski, a bit će dodijeljene  nagrada mladim pjesnicima i likovnim umjetnicima te ugledna godišnja nagrada „Antun Branko Šimić“ Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne. Bit će održan i nastup pjesnika u programu „Pjesnici su čuđenje u svijetu“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?