u srijedu, 18. prosinca

Napretkov svečani božićni koncert u Sarajevu

16.12.2019.
u 13:25

Događaj koji se svake godine s nestrpljenjem iščekuje je tradicionalni Napretkov svečani božićni koncert. Ove godine na koncertu će pod ravnanjem dirigentice Nada Matošević-Orešković nastupiti orkestar Sarajevske filharmonije i solisti Ivana Lazar, sopran, Vedrana
Šimić, sopran te Stjepan Franetović, tenor.

Na programu će se u prvom dijelu koncerta naći biseri iz riznice operne literature domaćih i inozemnih skladatelja poput Gotovčeve „Mile Gojsalić“, Tijardovićeve „Male Floramye“, Verdijeva „Otella“, Donizzetijeva „Don Pasqualea“, Puccinijeve „Turandot“ i „Tosce“.

Drugi dio će predstavljati svojevrsnu božićnu razglednicu gdje ćemo imati priliku čuti najljepše božićne pjesme, koje će nam donijeti dašak čarolije i radosti Božića iz cijeloga svijeta.

Koncert će se održati u srijedu, 18. prosinca u sarajevskom Narodnom kazalištu s početkom u 20 sati. Ulaznice za ovaj izuzetni umjetnički događaj su u prodaji na blagajni Narodnog kazališta, a sav prikupljeni novac ide u Napretkov fond za stipendiranje „Ivo Andrić-Vladimir Prelog“, priopćeno je iz HKD Napredak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?