Najoriginalniji radovi

Nagrada za najbolji literarni rad pripala Kvesiću, a za likovni rad Šuti

10.10.2015.
u 06:15

u kategoriji literarnih pristigla su 24, a likovnih 55 radova učenika osnovnih škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije

U okviru Dječjeg tjedna, jučer je u zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, uručio nagrade za najoriginalnije literarne i likovne radove o temi "Različiti smo, a ipak smo isti" učenicima škola s područja HNŽ. Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi je u povodu obilježavanja Dječjeg tjedna provelo natječaj i izvršilo odabir najboljih literarnih i likovnih radova.

Veliki broj radova

U kategoriji literarnih pristigla su 24, a u kategoriji likovnih 55 radova učenika osnovnih škola s područja HNŽ. Prvo mjesto u kategoriji literarnih radova osvojio je Robert Kvesić iz OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević" Mostar, drugo Nejra Brzina iz Prve osnovne škole Stolac i treće Anđela Karačić iz Prve osnovne škole Konjic. U kategoriji likovnih radova prvo mjesto osvojila je Amina Šuta iz OŠ "Zalik" Mostar, drugo Dragana Cvitanović iz OŠ "Višići" Čapljina, dok su Ana Raič iz OŠ "Stolac" iz Stoca i Ana Ivančević iz OŠ Marka Marulića Prozor-Rama osvojile treće mjesto. - Zahvaljujem svim sudionicima koji su se odazvali pozivu za sudjelovanje u natječaju, a kojih je bio veliki broj. Pozivam vas da tako nastavite i ubuduće i sretan sam što vam dodjeljujem ove simbolične nagrade koje će, nadam se, biti poticaj da tako nastavite, kazao je u svom obraćanju ministar Opsenica, te dodao:

Izbor nije bio lagan

- Povjerenstvo za odabir najboljih radova nije imalo lagan posao. Ipak, od značajnog broja pristiglih radova, najboljima smo uručili simbolične darove. Zahvaljujem vašim roditeljima i nastavnicima koji su zasigurno ugradili i dio sebe u ove vaše radove, istaknuo je ministar Opsenica.

Jučerašnjim uručivanjem nagrada najboljim učenicima završene su aktivnosti kojima je Ministarstvo obilježavalo ovogodišnji Dječji tjedan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije