Na 'Posuškom litu' više od 40 različitih događaja

28.05.2019.
u 17:06

Na ovogodišnjoj manifestaciji "Posuško lito" posjetitelji će moći uživati u čak 43 različita događaja, rečeno je na konferenciji za novinare.

O ovogodišnjem "Posuškom litu" govorili su članovi Organizacijskog odbora Mirjana Biško, Ivanka Arapović Galić i Zvonimir Širić.

- Središnji događaj "Posuškog lita" je Festival klapske pisme, koji se ove godine održava tri večeri, 2.,3. i 4. kolovoza. U natjecateljskom dijelu programa nastupit će 31 klapa, dok će u revijalnom dijelu nastupiti zvučna imena hrvatske glazbe, Radojka Šverko, Đani Maršan, Zorica Kondža i drugi - navela je Biško.

Dodala je i kako ovu manifestaciju posjeti nekoliko desetaka tisuća ljudi.

- Ovo je ujedno znak kako se naša manifestacija iz godine u godinu razvija. Ako tome dodamo nekoliko desetaka tisuća ljudi koji posjećuju našu kulturno-sportsku manifestaciju, uistinu možemo reći kako Posušje u ljetnim mjesecima postaje središte Hercegovine - kazala je Biško, najavivši i obilježavanje 30. svibnja - Dana branitelja te općine.

U sklopu"Posuškog lita" planirane su i desete "Posuške igre bez granica", gostovanje ansambla "Lado", koji će na "Litu" nastupiti 4. srpnja, a taj dan će biti upriličeno i prikazivanje narodnih nošnji od kojih su neke stare cijelo stoljeće, a njih će publici prezentirati oko 40 plesača i 14 glazbenika.

U sklopu "Litu" bit će održano i nekoliko malonogometnih turnira, kao i turnir u bridžu, a sav prihod od turnira bit će iskorišten za obnovu posuških osnovnih škola. Osim bridža i malog nogometa, planiran je i streetball turnir, turnir u golfu i nekoliko memorijalnih turnira.

Ovogodišnje "Posuško lito" završit će Gastro festivalom koji će biti održan 31. kolovoza i 1. rujna u Masnoj luci, na području Parka prirode Blidinje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije