‘Propala predstava’

Mostarski teatar mladih 
1974. slavi svoj 42. rođendan

sejo
26.02.2016.
u 08:00

Svečanom izvedbom ‘Propale predstave’ na Memorijalnoj sceni 2532, u srijedu navečer počelo je obilježavanje 42. rođendana Mostarskog teatra mladih 1974.

U krugu prijatelja, nakon predstave, organizirano je skromno rođendansko slavlje uz obveznu tortu, svijeće, pjesmu, ples i druženje, priopćeno je iz te kazališne kuće.

Obilježavanje rođendana trajat će do 21. ožujka, kada se obilježava Međunarodni dan teatra za mladu publiku. Uz redovito prikazivanje predstava, u ovom mjesecu bit će izvedene dvije premijere, i to “Fatima, nevjesta od boli” po tekstu Ljubice Ostojić i u režiji Seada Đulića te “Kruh i Mediteran” po tekstovima Predraga Matvejevića i u režiji Gradimira Gojera.

Na kraju bit će organizirana i 18. međunarodna konferencija “Inkluzija u nastavi”, priopćeno je iz Mostarskog teatra mladih 1974. Mostarski teatar mladih je osnovan 1974. godine, a idejni tvorci bili su naš fotoreporter Stojan Stole Lasić, Tahir Nikšić, Sejo Đulić i Gradimir Gojer. Najveći dio svoga djelovanja posvetio je kontinuiranoj i sustavnoj teatarskoj naobrazbi djece i mladih. Pri tom je pratio i u praksi realizirao najsuvremenije metode takva rada diljem Europe. Zajedno s Centrom za dramski odgoj, MTeeM je trinaest godina izdavao jedini teatarski časopis u Bosni i Hercegovini, a od obnove svog djelovanja 1996. godine dodjeljuje i međunarodnu nagradu “Grozdanin kikot” za istaknuta postignuća u promicanju kazališta i dramske pedagogije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije