KNJIŽNICA u listopadu, “Mjesecu knjige”, provodi niz aktivnosti

“Mostar čita” u Narodnoj knjižnici HNŽ-a

asfaf
15.10.2015.
u 06:15

U Narodnoj knjižnici Hercegovačko-neretvanske županije jučer je u sklopu projekta “Mostar čita” održano druženje učenika i učiteljica Treće osnovne škole s književnikom Emilom Raspudićem.

Novi čitatelji

Bilo je jako zanimljivo nazočiti ovoj interakciji s književnikom i pedagogom s jedne i učenicima s druge strane. Djeca su bila oduševljena Raspudićevim stvarnim i realističnim doživljajima iz djetinjstva pa su s velikim zanimanjem popratila ovu nesvakidašnju promociju. - Smatram da su ovakve promocije i druženja s djecom najbolji put za pridobivanje novih aktivnih čitatelja - kazala nam je Zorica Marić, koordinatorica Službe za korisnike Narodne knjižnice HNŽ Mostar. Inače, u listopadu, “Mjesecu knjige”, ova knjižnica provodi projekt “Mostar čita” s kojim je obuhvaćeno više od dvadeset aktivnosti za sve dobne skupine. - Već smo početkom mjeseca imali posjet Domu umirovljenika kada smo obilježili Dan osoba starije životne dobi. Recitirali smo im poeziju, družili se sa štićenicima Doma i sl. Također smo obilježili i Dječji tjedan različitim aktivnostima. Uz ostalo, organizirali smo čitaonicu “Juha od bundeve”, zatim kreativno-obrazovnu radionicu “Put u svemir” pod vodstvom profesorice Ines Novak, te radionice njemačkog i engleskog jezika. Narodna knjižnica se 12. listopada prisjetila književnog nobelovca Ive Andrića o kojemu je predavanje održala profesorica Perina Majić.

Tečaj za starije

Tema je bila “Andrić u kreševskom samostanu”, a sve u povodu 123. rođendana književnika - kazala nam je Marić. U Narodnoj knjižnici posebno ističu i nova tri čitateljska kluba za djecu u dobi od 10 do 14 godina, te za srednjoškolce, a tu je i Klub odraslih čitatelja. Potkraj listopada u Narodnoj knjižnici HNŽ počinje s radom “Jesenska čitaonica” za djecu u dobi od 4 do 7 godina, zatim “Povijesna radionica” o temi “Rimska vojska”. U suradnji s učenicima Koledža ujedinjenog svijeta, Narodna knjižnica 22., 23. i 24. listopada organizira tečaj informatike za osobe starije životne dobi. Polaznicima tečaja pružit će se prigoda da nauče osnove korištenja interneta, tako da budu osposobljeni za slanje, primjerice, elektroničke pošte, fotografija, da obrađuju tekst, koriste Facebook, Skype i itd. Voditelji tečaja informatike bit će učenici Koledža. Zainteresirani građani starije životne dobi mogu se prijaviti na br. telefona 036/334-380.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?