Suradnja kulturnih institucija

Milijun eura za kulturne projekte

17.11.2016.
u 07:00

“Uloga kazališta u razvoju regije” tema je okruglog stola koji se, u organizaciji Razvojne agencije Zapadnohercegovačke županije – HERAG, održao u Mostaru.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici kazališnih kuća iz Mostara i Italije, predstavnici sveučilišta iz Mostara i Italije, predstavnici razvojnih agencija, Grada Mostara, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta te drugi.

Predstavnici obrazovnih i kulturnih institucija potpisali su i sporazum u suradnji kojim se obvezuju da će, u suradnji s Razvojnom agencijom HERAG te pod krovom AdriaWealth prstena, biti otvoreni i spremni za buduće projekte koje će financirati IPA Adriatic program.

“Cilj okruglog stola jest poticanje novog partnerstva među kulturnim i obrazovnim institucijama naše regije, koje je ključ uspjeha kako u pripremi svakog projekta tako i u samoj provedbi”, rekao je Ivan Jelčić, direktor Razvojne agencije HERAG.

Jelčić je istaknuo kako je ova suradnja proizašla iz projekta AdriaWealth, financiranog kroz IPA Adriatic program, te da je siguran kako će partnerstvom koje su obrazovne i kulturne institucije danas potpisale, pridobiti suradnju kojom će ubuduće aplicirati na veći broj projekata i dodatnih sredstava iz EU fondova.

“Naša suradnja doprinijela je da se nova EU strategija što bolje usvoji i da se nađu temelji i poduzmu koraci k budućoj suradnji, tijesno povezanoj s projektima u području kulture i obrazovanja. Mogu s ponosom reći da smo napravili projekte koji se trebaju tek realizirati u budućnosti i zato smo od Europske unije dobili od oko milijun eura, a naša potražnja ide i dalje”, rekao je Lino Manosperta, voditelj Teatra Pubblico Pugliese te jedan od nositelja projekta AdriaWealth.

“Kultura je, kao i ekonomija, jedan od stupova razvoja svakog društva i svake zemlje”, istaknuo je prof. dr. Zdenko Klepić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije