Mostarsko proljeće

Matija svirao Arsena uz Black Coffee i Tedija

BiH,18.04.2016.Mostar , Kosaca,  Vecer Arsena Dedica , Matija Dedic sa prijateljima, Photo:Stojan Lasic
20.04.2016.
u 09:00

Matija Dedić, Black Coffee (Renato Švorinić i Jadran Dučić Ćićo) te Tedi Spalato među najčešćim su gostima i izvođačina na Danima Matice hrvatske Mostar - Mostarskom proljeću uopće.

Sjajni pijanist

Ovaj put skupa su se predstavili projektom “Matija svira Arsena”, koji je održan u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. Publika je imala prigodu uživati u neprolaznim Arsenovim pjesmama i klasicima koje su u jazz aranžmanima zvučale malo drukčije, ali svakako prepoznatljivo i nadasve lijepo. Prije nešto više od godinu dana Arsen Dedić je, već na izmaku snaga i izmučen od dugoga puta, jedan od posljednjih koncerata u svome životu održao upravo u Kosači, u pratnji svoga sina na glasoviru. Matija Dedić, sjajni pijanist, nastavio je tamo gdje je njegov veliki otac stao, njegujući njegovo djelo.

Album “Matija svira Arsena” ni dva mjeseca od objave našao je put do publike i ujedno mjesto na listama najboljih ovogodišnjih albuma.

“Iako se radi o intelektualnom pristupu glazbi, album ‘Matija svira Arsena’ ne gubi ništa od duhovnosti. Dapače, radi se o glazbi koja je pomirila vrhunski pijanizam i izniman ljudski faktor. U ovom slučaju dva vrlo bliska ljudska faktora”, zapisao je Večernjakov glazbeni kritičar Hrvoje Horvat u knjižici albuma.

Na ovogodišnjoj dodjeli Porina ovaj album je osvojio čak šest nagrada.

“Snimanje albuma je vremenski trajalo isto kao i CD, a radio sam ga u uvjetima kakve možda rijetko imaju i moji etabliraniji kolege po svijetu, u velikom Lisinskom. Imao sam 2. i 3. rujna kao datume za nešto potpuno drukčije. Drugi dan sam i ostvario s Massimom što sam mislio i zato se Massimo našao na albumu”, kazao je o albumu Matija.

Koncert u Čapljini

Matija Dedić, Black Coffee i Tedi Spalato održali su promociju albuma sinoć i u Čapljini.•

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije