Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Koncertom Musica aeterna u Busovači obilježen Svjetski dan glazbe

26. lipnja 2019. u 20:32 0 komentara 52 prikaza

U crkvi sv. Ante Padovanskog u Busovači održan je koncert Musica aeterna na kojem su nastupili akademski glazbenici iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine.

Ovaj projekt okupio je dvadesetak akademskih glazbenika, počevši od uspješnih busovačkih glazbenika, a koncertom je ujedno obilježen Svjetski dan glazbe te 25. obljetnica postojanja OGŠ Jakov Gotovac u Busovači.

Ispred župnog ureda župe sv. Ante Padovanskog prisutne je pozdravio fra Josip Mihael Matijanić, koji je istaknuo da je organizacija ovakvog jednog koncerta bila veliki izazov.

"Živimo u vremenu u kojemu se sve, pa i umjetnost gleda kroz kategoriju isplativosti, dok kategorija vrijednosti sve više pada u sjenu. Umjetnost se ne isplati, ali je ona vrijedna, krucijalno vrijedna za ljudski duh i čovječanstvo uopće. Neka nas svaki večerašnji ton obgrli kako bismo u zagrljaju umjetnosti kao jedno, uživali u vječnoj glazbi, u vječnoj vrijednosti ljudskog duha", poručio je fra Josip.

Organizator koncerta profesorica Davorka Dujmušić zahvalila je svim sudionicima te istaknula: "Sretna sam što su nas zvuci vječne glazbe večeras spojili u prelijepom ambijentu naše crkve sv. Ante. Mislim da je večeras bio praznik i muzike i ljepote i umjetnosti."

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.