Od 25. do 27. rujna

Književna krema regije dolazi u Mostar na festival 'Poligon'

polgon_nnn_bih_23092015
24.09.2015.
u 06:15

Književni festival "Poligon" održat će se u razdoblju od 25. do 27. rujna u Mostaru i u svom prvom izdanju okupit će autore iz Zagreba, Beograda, Novog Sada, Sarajeva i Mostara.

"Festival kao što je 'Poligon' zaista je potreban Mostaru i ovaj grad ga zaslužuje u smislu književne tradicije i pozicije na kulturnoj karti bivše Jugoslavije", rekao je na konferenciji za medije Mirko Božić, osnivač i suorganizator festivala, prenosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Inače, festival će se održati u organizaciji Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače i Muzičkog centra Pavarotti iz Mostara. Cilj festivala je vraćanje grada na književnu kartu regije u obliku multimedijalne platforme koja će uključivati i likovnu umjetnost i glazbu.

Mirko Božić je predstavljajući festival napomenuo kako njegova ideja nije nova, te se u regionalnom smislu pokazala više nego uspješnom jer je riječ o predstavljanju autora bivše Jugoslavije pred lokalnom publikom.

"Ove godine nam stižu autori iz Zagreba, Beograda, Novog Sada, Sarajeva i Mostara: Dorta Jagić, Branko Čegec, Zvonko Karanović, Bojan Krivokapić, Faruk Šehić, Marko Tomaš, Senka Marić-Šarić, Almin Kaplan, Adnan Žetica, Anita Pajević i Mirko Božić.

Gosti festivala sudjelovat će na okruglim stolovima o temi regionalne suradnje te problematike književne periodike u regiji. Osim toga, gosti će posjetiti Šantićev muzej u Mostaru te stolački muzej 'Makova hiža' posvećen liku i djelu velikog Maka Dizdara", rekao je na konferenciji za novinare Božić .

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije