Ivo Gregurević

Jubilarni festival najposjećeniji dosad

film_nak_bih_110915
12.09.2015.
u 06:15

Prikazano je devet filmova, šest iz Hrvatske te po jedan iz BiH, Crne Gore i Slovenije

- Ovom prigodom na konferenciji za novinare najprije želim uputiti zahvalnost sponzorima bez kojih održavanje Dana hrvatskog filma u Orašju ne bi bilo moguće jer je sve od moje početne skromne ideje unošenja daška kulture u naš porušeni posavski kraj danas preraslo u jedan ozbiljan projekt. Posebno zahvaljujem generalnom sponzoru Javnom poduzeću Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d. d. Mostar, HT Eronetu, UniCredit banci, te ostalim sponzorima koji su nam pomogli organizirati jubilarni filmski festival u Orašju - kazao je na konferenciji za novinare glumac i organizator festivala Ivo Gregurević.

Mladi volonteri

Njegova desna ruka predsjednik Organizacijskog odbora DHF-a Iljo Benković nije zapostavio brojne volontere koji svake godine pomažu pri velikoj organizaciji fešte koja se odvija na nekoliko lokacija.

- Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da ugostimo svake godine povećani broj gostiju. Posavljaci su ponovno otvorili svoje domove za sve glumce i goste jer mali broj hotela nije mogao odgovoriti ovakvom zahtjevu. Vjerujemo da ćemo konačno iduće godine dobiti novu sportsku dvoranu koja bi mogla biti dostojan prostor za ovakvu manifestaciju - dodao je Benković.

I dok nova dvorana ne bude završena, jubilarni filmski festival polako ispraćamo u staroj kinodvorani u Orašju. Zanimanje gledatelja i ove godine za projekcije svih filmova nije manjeg intenziteta te su ljubitelji sedme umjetnosti, uz repertoar od osam filmova, nagrađeni još jednim.

Iako je festival trebao završiti u subotu, 12. rujna, gledatelji će imati priliku pogledati još jedan film "Pola stoljeća diska" Zvonimira Rumboldta.

Riječ je o priči o prvim disko-klubovima u Hrvatskoj, koja je nagrađena posebnom nagradom na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Vukovaru. Njegova premijera u Orašju je u nedjelju, 13. rujna, od 20 sati.

Devet filmova

Uz redoviti program DHF-a koji je na koncu završio s devet filmova (šest iz hrvatske produkcije i tri gostujuća), uoči redovite filmske premijere, prikazan je desetominutni film Filipa Šovagovića "Dokumenti vremena" s Ivom Gregurevićem posvećen prošlogodišnjoj poplavi u Posavskoj županiji, koji je Ivo osobno predstavio i najavio publici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije