Članovi Franjevačke mladeži župe Tolisa, njih 30-ak, redovito se u Samostanu jednom tjedno okupljaju na raznim edukativno-zabavnim, sportskim i molitvenim susretima.

Izrađuju adventske vijence da pomognu siromašnoj dječici

26.11.2022.
u 08:31

Članovi Franjevačke mladeži župe Tolisa, njih 30-ak, redovito se u Samostanu jednom tjedno okupljaju na raznim edukativno-zabavnim, sportskim i molitvenim susretima.



Blagdanski ukrasi

Ususret adventu i proslavi božićnih blagdana pokrenuli su Božićnu radionicu, iznimno vrijedan kreativni susret na kojem izrađuju adventske vijence. Uz to se, kažu, lijepo zabavljaju, druže, pjevaju i molitvom jačaju svoj duh, u što smo se uvjerili dok smo pratili kako na zanimljiv način kreiraju adventske vijence. Dok su ostali radili, Katarina je za klavirom istodobno uz lagane note pjevušila božićne pjesmice. - Radionica napreduje odlično, izradili smo 40-ak prekrasnih adventskih vijenaca. Nastojat ćemo da vijenci "uđu" u domove župljana, obogate duh Božića i da mladi kroz kreativni rad doprinesu proslavi božićnih blagdana. Nakon svetih misa vijence iznosimo i prodajemo, ali bez određene cijene. Prikupljamo dragovoljne priloge vjernika koji žele nagraditi trud i kreativnost mladih. U ponudi su i božićni te adventski ukrasi koje su na radionici izradili mališani. Prikupljeni novac namijenili smo za siromašnu djecu u potrebi i za razne aktivnosti framaša, njihova putovanja i susrete s framama iz drugih sredina - istaknula je voditeljica formacije Frame Tolisa Magdalena Mišković. - Uvijek smo spremni za humanitarni rad pa smo se tako prošle godine uključili u akciju "Advent za Magdalenu Živković" te prikupljanje novčanih priloga za Ivanu Matić iz Domaljevca - dodala je. Predsjednica Frame Mirjam Oršolić naglašava kako se najviše druže s članovima Frame Domaljevac, dok s onima, primjerice iz Hercegovine, nastoje održati kontakte kroz sudjelovanja na raznim seminarima. - Odlasci na susrete iziskuju određena sredstva, a dio troškova redovito pokriva gvardijan fra Mario Jurić koji nam pruža veliku potporu, kako materijalnu tako i moralnu. Naravno, i naš duhovni asistent fra Ivan Stanić uvijek je uz nas ako je potreban savjet ili pomoć oko radionice - kazala je Mirjam i dodala kako će mladi pripremati božićne kolače i prodavati ih nakon misa zornica. Duhovni asistent toliških framaša fra Ivan Stanić, koji je u Tolisu stigao iz Kreševa, za njih ima samo riječi hvale te ističe kako su dosta aktivni, kreativnih ideja i sposobni su, samo ih treba malo potaknuti.



Iz rodnog kraja

- Izrada adventskih vijenaca vrlo je dobra ideja koju su lako prihvatili, a u odabiru materijala nastojimo koristiti prirodne pa sam dosta dopremio iz svoga rodnog kraja. Koristimo i neke stare ukrase koje smo odbacili kod kuće te je to neka vrsta reciklaže - kazao je fra Ivan. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?