Travnik

Izložba fotografija u povodu Dana općine

24.03.2016.
u 09:00

U povodu Dana općine Travnik, u galeriji Sveučilišta/Univerziteta “Vitez” u Travniku otvorena je izložba fotografija renomiranih i višestruko nagrađivanih fotografa Travničana Gordane i Siniše Skenderije te novotravničkog fotografa Karla Gavrića. Budući da je tematike izložbe slobodna, prikazana su fotografska bilježenja svakodnevnog života, arhitekture, ljepote putovanja, prirode i samog čovjeka prikazanog na portretima. Poseban prostor na izložbi dobili su stari fotoaparati koji su pojavom suvremenih, digitalnih pali u zaborav.

Posjetitelji su, uz njihovo razgledavanje, imali priliku doznati kako su fukncinirali te uz stručnu pomoć Karla Gavrića, jednog od autora, okušati se u umijeću fotografiranja.

Inače, pred mnoštvom posjetitelja, zaljubljenika u umjetničku fotografiju, izložbu je službeno otvorio Zdenko Vukić, izvršni ravnatelj Sveučilišta/Univerziteta.

On je zahvalio autorima na velikodušnom ustupanju njihovih umjetničkih uradaka ovoj visokoškolskoj ustanovi koja je organiziranjem ovog kulturnog događaja, naglasio je Vukić, “još jednom potvrdila svoju opredijeljenost prema poticanju umjetnosti i umjetničkog izražavanja kao elementa kvalitete života”.

Uime autora izložbe okupljenima se obratio Karlo Gavrić.

On je ovom prigodom uručio zahvalnice Enisu i Evelu Muslimoviću i Džemilu Belegiću, autorima najbolje ocijenjenih fotografija pristiglih na natječaj “Proljeće kroz moj objektiv” koji je, u suradnji s autorima izložbe, također organiziralo Sveučilište/Univerzitet “Vitez”.

Izložba fotografija organizirana u sklopu programa obilježavanja Dana općine Travnik moći će se pogledati do 25. ožujka u Galeriji Sveučilišta/Univerziteta “Vitez” u Travniku. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?