Filmski festival u Orašju nastavlja se

Ivo neće biti zaboravljen, mi glumci nastavljamo u rujnu

17.04.2019.
u 08:50

- Ivo nikada te nećemo zaboraviti, a mi glumci nastavljamo u rujnu tamo gdje si stao. Znamo da ti sada negdje pored Save mirno spavaš, no dolazimo u rujnu da te probudimo tvojim omiljenim tamburašima - poručila je glumica Nives Ivanković, jedna od najvjernijih gošći filmskog festivala legendarnog glumca Ive Gregurevića “Dani hrvatskog filma” u Orašju, piše Večernji list BiH. 

Festival ide dalje

U javnosti Posavine ta izjava još odzvanja odobravanjem i ponosom, osobito što je na dodjeli medijske nagrade Večernjakove ruže nagradu posvetila upravo Ivi, svojem prijatelju, kolegi i učitelju.

Glumica Ivanković posebno je vezana za oraški festival, među prvim je dolazila, a među posljednjim odlazila uvijek s obećanjem, vidimo se u rujnu.

- Svaki put kada bih dolazila u Orašje, radovala bih se kao da idem doma jer uvijek i iznova bi me dočekao široki posavski osmjeh, dragi ljudi, topao i srdačan prijam svakog filmaša koji je stigao na festival. To vaše pozitivno ozračje i, naravno, Ivo uvijek me je vraćalo Posavini i filmfestu u Orašju.

Ivo nikada neće biti zaboravljen, a ove godine u rujnu nastavljamo tamo gdje je on stao - kazala nam je glumica Ivanković.

Iljo Benković Gregureviću je bio lijeva i desna ruka pomoći pri organizaciji manifestacije. Animirao je Organizacijski odbor oko priprema rujanskog festivala.

Održao je ovih dana sastanak u Zagrebu s Gregurevićevim kolegama i prijateljima koji su obećali pružiti svu potporu u nastavljanju “Dana hrvatskog filma”.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS) dr. Dragan Čović razgovarao je s organizatorima “Dana hrvatskog filma” u Mostaru, a potom i u Orašju, o nastavku velikog projekta festivala u Orašju. Naglasio je kako će nastaviti podupirati veliki kulturni projekt “Dana hrvatskog filma” te je organizatorima dao punu potporu.

- Namjera nam je da se festival nazove po Ivi Gregureviću, začetniku i organizatoru manifestacije, te uradi kiparska skulptura u Orašju kao čin zahvale za sve što je pružio svojoj Posavini - izjavio je Benković.

Kiparski spomenik

U međuvremenu je Vlada Posavske županije pokrenula inicijativu izrade idejnog rješenja umjetničko-kiparskog spomenika velikanu hrvatskog glumišta jer, naglašeno je na zasjedanju Vlade Posavske županije, Gregurević je dao izniman doprinos u oblasti kulture i promidžbe Posavine u širim regionalnim okvirima.

Za provedbu ove inicijative zaduženo je resorno ministarstvo, koje će u suradnji s Centrom za kulturu Orašje, u daljnjoj proceduri konkretizirati inicijativu.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije