deset stipendija

HKD Napredak raspisao natječaj za stipendiranje

11.11.2017.
u 19:42

Stipendija iznosi 2.000 KM za godinu, a prednost će imati dosadašnji uspješni "Napretkovi" stipendisti

Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva (SU HKD) Napredak na današnjoj sjednici donijela je odluku o raspisivanju natječaja za dodjeljivanje stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkova fonda za stipendiranje i sveučilište "Ivo Andrić - Vladimir Prelog" za akademsku 2017/2018. godinu.

Bit će dodijeljeno deset stipendija za studente viših godina koji nisu apsolventi, nisu ponavljali godinu i nisu navršili 27 godina. Stipendija iznosi 2.000 KM za godinu, a prednost će imati dosadašnji uspješni "Napretkovi" stipendisti.

Napredak će dodijeliti i pet stipendija za poslijediplomske studije, a stipendija za tu kategoriju iznosi 3.000 KM.

Petnaest stipendija bit će dodijeljeno studentima prve godine studija koji prvi put upisuju prvu godinu, a nemaju navršenih 20 godina.

Jednokratka potpora brucošima iznosi 1.000 KM za godinu dana. Tri godišnje stipendije iz Fonda "Irena Kozarić" dobit će studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili studenti u posebno teškoj socijalnoj situaciji. Iznos te potpore bit će naknadno određen.

Od obnove, 1990. godine do danas, HKD Napredak podijelio je više od 2.850 stipendija.

Današnja sjednica održana je u "Napretkovu" domu na Trebeviću, a SU HKD Napredak usuglasio je i prijedlog natječaja za financiranje programa i projekata podružnica Društva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?