Busovača

HKD „Napredak“ nositelj kulturnih aktivnosti

Napredak
05.03.2016.
u 16:57

Kvalitetan i uspješan rad HKD „Napredak“ rezultat je dobre suradnje svih institucija, posebice kulturnih i političkih, kao i svih onih koji ovo društvo, koje predstavlja kulturnu instituciju hrvatskog naroda, smatraju svojim, rekao je Čavara

Dana 5. ožujka 2016. godine u kino dvorani „Theatre“ u Busovači održana je 20. redovita sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“. Na svečanom dijelu sjednice, nazočnima se obratio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

„Kvalitetan i uspješan rad HKD „Napredak“ rezultat je dobre suradnje svih institucija, posebice kulturnih i političkih, kao i svih onih koji ovo društvo, koje predstavlja kulturnu instituciju hrvatskog naroda, smatraju svojim. Otvoren sam za daljnju suradnju, da zajedničkim djelovanjem pridonesemo kvalitetnijem i ugodnijem življenju, kako u općini Busovača, tako i na prostoru cijele Federacije BiH. Uvjeren sam da će „Napredak“ i dalje napredovati, te da će hrvatski narod ovaj prostor stoljećima doživljavati svojim i da će u toj radosti, kulturi i tradiciji živjeti jednim lijepim životom. Želim vam puno uspjeha u radu Središnje uprave, u radu HKD „Napredak“ i radujem se svim našim budućim susretima.“, istaknuo je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Predsjednik HKD „Napredak“  dr. Franjo Topić čestitao je podružnici u Busovači na uspješnom radu te svima koji, na bilo koji način, podržavaju i pomažu rad i djelovanje HKD „Napredak“. Također, istaknuo je da Busovača ima lijepi i funkcionalni novoizgrađeni Napretkov dom s brojnim sadržajima, istaknuvši da je podružnica u Busovači ugledni primjer uspješnog i kvalitetnog rada kulturnog društva.

Predsjednik podružnice u Busovači prof. Josip Križanović istaknuo je da je ova podružnica zasigurno jedna od najaktivnijih i najuspješnijih, te da je apsolutni nositelj kulturnog života u općini Busovača.

Nazočne je pozdravila i predsjedateljica Općinskog vijeća Busovača Mirjana Plavčić, te poželjela dobrodošlicu i ugodan boravak članovima Središnje uprave u općini Busovača, priopćeno je iz HKD Napredak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?