Slikarski talent

Goran Pašalija: Boje su moje riječi, moj način pripovijedanja

23.04.2016.
u 11:00

Goran Pašalija, slikarski talent iz Novog Travnika, ima 20 godina i priprema svoju treću samostalnu izložbu. - Još od malih nogu zanimalo me je crtanje. U osnovnoj školi moji radovi su bili izlagani na mnogobrojnim panoima u školi. Nakon toga sam se počeo profesionalno baviti crtanjem. Nisam član nikakvih likovnih sekcija, samostalni sam umjetnik koji se okušao u crtanju figure, interijera, marine, poluakta... Međutim, najviše me je privuklo crtanje mrtve prirode, aktova, portreta, pejzaža, apstrakcije i slično. Svoje radove najviše volim praviti tehnikama akrila, ulja, akvarela i grafita, govori nam 20-godišnji Goran koji sebe smatra osobom koja sa strašću radi ono što voli.

- Boje su moje riječi. Boja i crtež moj su način pripovijedanja. Želim da moje slike budu u isto vrijeme i priča, i glazba, i slika, jedino tada sam zadovoljan, naglašava. Kad ne dobije ono što želi, sliku premaže bijelom bojom i čeka trenutak inspiracije, da ga platno “pozove”. - Akril je tehnika koja je obilježje mog današnjeg izraza. U ovoj tehnici sam uradio i najveći broj svojih radova te svakako mislim da sam u njoj maksimalno oblikovao svoj umjetnički izraz. Nekada znam samo jedan detalj koji želim naslikati, kasnije platno, boje i ja “pričamo i dogovaramo se” u hodu, što dalje, priča nam. Svoju prvu samostalnu izložbu imao je u travnju 2013. Druga je bila u srpnju 2014.

Na izložbi mu je bio i poznati pjevač te prijatelj Boban Rajović. - Trenutačno radim na novim slikama i planiram 3. samostalnu izložbu, kazao je za “Večernjak” ovaj mladi umjetnik.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije