BEOGRAD

Glazbeni dokumentarni film "Indexi" dobio nagradu stručnog žirija

28.09.2020.
u 12:50

Na petom Festivalu glazbenog dokumentarnog filma „Dok'n'Ritam“ koji je ovog vikenda održan u Beogradu nagradu stručnog žirija osvojio je glazbeni dokumentarni film „Indexi“  koji je rađen u produkciji BHRT-a, autorskog dvojca Bojana Hadziabdića i Zorana Kubure, iz redakcije Dokumentarnog programa BHT1.

Stručni žiri, u sastavu: Milorad Milinković, redatelj, Aleksandar S. Janković profesor povijesti, filma na FDU i Mario Knezović, glumac i glazbenik, frontmen sastava Zoster, ocijenili su da je glazbeni dokumentarni film „Indexi“ ( BIH,2020) najbolji pored još sedamnaest prikazanih dokumentarnih filmova.

Za autore ovog dokmentarca svjetska premijera iz Beograda itekako je važan start za naredne festivale gdje će biti prikazan dokumentarni film „Indexi“, pogotovu zbog činjenice da je glazbeni dokumentarni film „Indexi“ dobro prihvatila publika, te je na istom festivalu osvojio i nagradu publike. 

"Ovaj film, stvaran čak tri godine otkriva i aktuelizira nevjerojatan potencijal i talent kakav su umjetnici imali na ovim prostorima. Ljudi koji su prošli kroz ovaj bend i njihovo tiho ili glasno svedočenje je prava vrijednost ovog izvanrednog filma, kao hommage vremenu kada je jutro zaista moglo promijeniti sve", okarakterizirao je žiri u svom elaboriranju dodjeljene nagrade.

Specijalnu nagradu žirija osvojio je dokumentarac "Viktorija, 15" Mine Petrović o mladoj bubnjarki iz Smedereva.

U godini koju je obilježila pandemija koronavirusa, u teškim okolnostima, Dok'n'Ritam jedan je od rijetkih festivala u regiji koji je održan uživo.

Na petom Dok'n'Ritmu, održanom pod sloganom "Čista Petica" - promovirane su tri glazbene knjige. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije