Umjetnici iz Kine

Glasovi iz Yunnana najavili 33. Sarajevsku zimu

02.02.2017.
u 08:00

Ovogodišnja Sarajevska zima će pod motom “Supstanca Sarajeva - Svileni put umjetnosti” trajati od 7. do 21. ožujka.

“Svileni put umjetnosti je supstancija života kroz koju možete putovati ako imate osjećaj za različitost i kreativnost. Volim Kineski zid i povijest, ali ne volim zidove među ljudima”, rekao je direktor Festivala Ibrahim Spahić.

Veleposlanica Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo zahvalila je kineskim umjetnicima iz trupe Glasovi Yunnana koji su doputovali u BiH gdje će proslaviti kinesku Novu godinu.

“Kulturna razmjena može poticati međusobno razumijevanje, a razumijevanje suradnju. U Kini živi 56 naroda, što govori o raznolikosti kineske kulture. Nadam se kako ćete nakon koncerta imati širu sliku o kulturi Kine”, kazala je veleposlanica Bo. Upravo ovaj jedinstveni kineski ansambl okuplja glazbenike - pripadnike nacionalnih manjina koje žive u Yunnanu. Yunnan je poznat po etničkoj šarolikosti i ova pokrajina na jugozapadu Kine ima veliki broj etničkih skupina. Od ukupno 56, koliko je zabilježeno u Kini, čak 26 različitih živi u Yunnanu. Otkako je formirana, skupina je održala brojne koncerte diljem Kine, ali je nastupala i u Poljskoj, Bugarskoj, Mađarskoj i Češkoj, svuda osvajajući publiku jedinstvenom, egzotičnom glazbom i perfektnim izvođenjem. Članovi ovog ansambla su umjetnici specijalizirani za glazbu svojih korijena. Dobitnici su brojnih nacionalnih i međunarodnih priznanja, od kojih se posebno izdvaja nagrada Međunarodnog udruženja skladatelja “Gaudeamus”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?