Klape na Neretvi Čapljina

Glas publike mostarskoj klapi Drača

SONY DSC
30.04.2016.
u 07:00

Ženska klapa Drača iz Mostara, pod vodstvom maestra don Dragana Filipovića, pobjednica je sada već tradicionalne i iznimno dobro posjećene manifestacije - Festivala klapske pjesme Klape na Neretvi u Čapljini.

Audicija za Omiš

U organizaciji ustanove Založba kralja Tomislava Čapljina ovaj festival bio je ujedno i audicija za 50. jubilarni Festival klapske pjesme u Omišu. To je i novo priznanje i veliki uspjeh za ovu mostarsku klapu koja je već nastupala i pobrala nagrade na Festivalu u Omišu, ali i brojnim drugim skupovima takve vrste u BiH i Hrvatskoj. Na ovogodišnjoj manifestaciji Klape na Neretvi, uz već spomenutu Draču, nastupile su još i klape Bura-M Mostar, Diva Široki Brijeg, Kurenat Mljet (Republika Hrvatska), Narenta Mostar, Studenac Kruševo - Mostar, Sveti Nikola Metković, Travertin - Trebižat, Zvizdan Posušje i Signum Čapljina.

Stoga je publika u prepunoj velikoj dvorani hotela Mogorjelo uživala u dvosatnom programu koji je na svoj način i na posebno uređenoj pozornici vodio poznati hrvatski glumac i veliki prijatelj Hercegovine i klapske pjesme Frane Perišin.

Uime organizatora skupu se obratio i svim sudionicima zahvalio Stjepan Šutalo, a program je u svom obraćanju pohvalio i prof. Mijo Stanić, ravnatelj Festivala u Omišu, koji ovog srpnja, uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, ima svoje jubilarno 50. izdanje.

“Klapsko pjevanje u Hercegovini napreduje, to je očito. Međutim, meni je još u sjećanju prvi nastup ovdje u Čapljini, na otvorenom, kada se publici predstavilo 19 klapa. Tada smo se odlučili na dugoročnu suradnju, a ovaj koncert je još jedna potvrda da smo bili u pravu”, rekao je Duško Šarac, umjetnički voditelj Festivala klapa u Omišu.

Osvjetlati obraz Hercegovine

“I ranijih smo godina imali jako dobre rezultate i priznanja na Festivalu klapske pjesme u Omišu i to ne samo od stručnog žirija već i publike. Stoga ćemo se, evo, opet potruditi opravdati ovo priznanje iz Čapljine te na klapskom spektaklu u Omišu osvijetlati obraz ne samo naše klape već i cijele Hercegovine. Hvala organizatorima ove manifestacije u Čapljini i ovoj brojnoj i vjernoj publici i ljubiteljima klapske pjesme”, istaknuo je, između ostalog, maestro Dragan Filipović, osnivač i voditelj klape Drača.

“Hvala čapljinskoj publici koja je prepoznala naš trud i nagradila nas glasovima”, kazala je poslije proglašenja pobjednika Josipa Mikulić, prvi alt klape Drača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?