Kiseljak

Dvije izložbe učenika za kraj školske godine

19.06.2017.
u 08:00

Kako je Srednja škola “Ivan Goran Kovačić” Kiseljak ne samo odgojno –obrazovna već i ustanova u kojoj se razvija kreativnost učenika u punom kapacitetu potvrđuju dva kulturna događaja, točnije izložbe kojima su kiseljački gimnazijalni i učenici Umjetničke škole okrunili svoje školovanje. Antonija Bagarić, Mato Madžar, Toni Marijanović, Stjepan Stanić, Josipa Vučić, Luka Buljan, Josip Tolo, Fabijan Galić, Antonela Perić i Nikola Matić, učenici su IV .2 razreda Gimanizije koji su zajedno s profesoricama Marijetom Bartula i Biljanom Bencun, autoricama izložbe te u suradnji s Arhivom BiH i Sandrom Biletić, djelatnicom ove ustanove, priredili izložbu povijesnih dokumenata koji govore o početku školstva u Kiseljaku. Organizator izložbe je SŠ “Ivan Goran Kovačić”, a suorganizator općina Kiseljak i načelnik općine Mladen Mišurić- Ramljak. A povijest školstva u Kiseljaku, prema predočenim arhivskim dokumentima, seže još u davnu 1897. godinu kada je za potrebe prve škole sklopljen ugovor o najmu prostora. “Povoljan zemljopisni položaj Kiseljak te prirodna bogatstva ovog mjesta, prije svih mineralne vode, razlog su što je Kiseljak dobio prve škole puno prije većih gradova i mjesta”, pojasnio je Toni Marijanović, jedan od učenika koji je pripremao izložbu. Danas je SŠ Kiseljak ustanova koja nastoji postići što kvalitetnije rezultate u odgojnom i obrazovnom procesu koji se ogledaju u što boljoj pripremi mladih za nastavak školovanja. Jedan od primjera da u tomu zaista i uspijevaju je Umjetnička škola koja djeluje puna dva desetljeća.

Devet maturanata ove škole zajedno s nastavnicama Radmilom Šimunić, Sanjom Vujović, Lidijom Kusin i Ivanom Ribičić

priredilo je izložbu svojih radova, crteža i kreacija odjeće koji su njihov maturalni rad. Upravo je ova

škola mnogim mladim dizajnerima već otvorila vrata svijeta mode, istaknula je ovom prilikom Ivana Ribičić, akademska slikarica i dugogodišnja profesorica Umjetničke škole. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?