Festival književnosti

Drugi Poligon u Mostaru bit će održan u znaku slobode - govora, kretanja...

16.09.2016.
u 10:00

U Mostaru će od 23. do 25. rujna biti održan drugi međunarodni festival književnosti “Poligon”.

I ove godine na festivalu sudjeluju autori iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore, a moglo bi se reći kako će ovogodišnji “Poligon” biti održan u znaku slobode. Uz to, kao i prošle godine, organiziran je i popratni program s izložbama, tematskim programima - okruglim stolovima o književnosti, predavanjima te posjeti značajnim kulturnim točkama u Mostaru i okolici. Festival će se održavati na nekoliko lokacija, a program je sljedeći.

Drugi Poligon počinje u petak, 23. rujna, u 18 sati, kada će se održati okrugli stol o temi "Harper Lee: Adressing and Overcoming Racial Inequality Through Literature in America". Program će biti održan na Koledžu Ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru. U 20 sati u Kosači slijedi otvorenje izložbe fotografija Ivana Kelave iz Mostara pod nazivom “Mostar,iza kulisa”, a nakon toga na istom mjestu predstavljanje gostiju Poligona. After party slijedi u Calamus Clubu uz DJ Marinu Mimozu.

Drugi dan Poligona, subota, 24. rujna, počinje obilaskom Mostara, nakon čega slijedi posjet Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu. U 18 sati na UWC-u Mostar slijedi drugi okrugli stol o temi “Sloboda govora, sloboda kretanja”. Nakon toga slijede koncerti, u 21 sat nastupa Keegan Mc Inroe (SAD), a u 22 sata Jesters Play (Mostar). Posljednjeg dana festivala gosti će posjetiti Ćorovića kuću, depandansu Muzeja Hercegovine, zgradu u kojoj se nalaze postavi posvećeni velikim bh. piscima Svetozaru Ćoroviću, Aleksi Šantiću i Hamzi Humi.

“Iznimno mi je drago, kao osnivaču, što već drugi put mogu otvoriti vrata našim autorima i publici kojoj mogu jamčiti jedan izniman vikend dobrog pisanja i dobre glazbe za sve. Ovim projektom Mostar ponovno pokazuje svoje kozmopolitsko i umjetničko lice”, izjavio je direktor i pokretač festivala književnik Mirko 
Božić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?