'Sarajevska zima 2016''

Davor Hrvoj u Sarajevu predstavio knjige o jazz glazbi

Davor Hrvoj
26.02.2016.
u 20:17

Predstavljene su knjige ''Jazz Reflections'' iz 2001. godine, ''Jazz Connections'' iz 2010. godine, ''Jazz Vibrations'' iz 2011. godine i ''Život kao jam session - Boško Petrović - autobiografija'' iz 2012. godine

Hrvatski novinar i kritičar Davor Hrvoj predstavio je večeras u okviru Festivala ''Sarajevska zima 2016'' četiri knjige koje govore o jazz sceni u svijetu i Hrvatskoj.

Predstavljene su knjige ''Jazz Reflections'' iz 2001. godine, ''Jazz Connections'' iz 2010. godine, ''Jazz Vibrations'' iz 2011. godine i ''Život kao jam session - Boško Petrović - autobiografija'' iz 2012. godine.

Hrvoj je Feni kazao da su u tri knjige sabrani intervjui koje je radio sa stranim izvođačima jazz glazbe, dok je ''Život kao jam session - Boško Petrović - autobiografija'' biografija hrvatskog glazbenika Boška Petrovića. U toj knjizi su sabrani razgovori Petrovića i Hrvoja.

On smatra da je ta knjiga važna jer govori o dijelu jazza s domaće scene.

- Ove knjige su važne glazbenicima, oni to meni kažu i to je ono što mi je najvažnije, to mi je najveće priznanje, istaknuo je.

Komentirajući jazz scenu u zemljama okruženja, kazao je da je situacija nezavidna, ali da je jazz uvijek bio glazba entuzijasta i da će se uvijek svirati bez obzira na okolnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije