Slovo Gorčina

Darko Cvijetić gost manifestacije pjesnik na “Slovu Gorčina” u Stocu

12.07.2016.
u 08:00

U Stocu će 14., 15. i 16. kolovoza biti održana kulturna manifestacija “Slovo Gorčina”, a ovogodišnji gost pjesnik je Darko Cvijetić iz Prijedora, pjesnik, glumac, reditelj, dramaturg.

Natječaj za književnu nagradu “Mak Dizdar”, koju “Slovo Gorčina” dodjeljuje za prvu neobjavljenu knjigu poezije, otvoren je do 25. srpnja, podsjećaju organizatore ove manifestacije.

Novčane nagrade

Unatoč financijski nesklonim vremenima za kulturu, i ove godine organizatori su uspjeli osigurati i novčane nagrade, i to: prva nagrada iznosi 400 eura, druga 200 eura, a treća 100 eura. No, ono što je još važnije od novčanog dijela nagrade jest da prvonagrađeni/prvonagrađena dobiva i statuu Gorčina te tiskanje knjige pjesama, koja će biti predstavljena na sljedećoj manifestaciji “Slovo Gorčina”. Tako ćemo na ovogodišnjoj manifestaciji uživati u promociji prve knjige pjesama Anite Pajević iz Mostara, čiju je knjigu žiri prošle godine proglasio najboljom. U žiriju ove godine su prof. dr. Alija Pirić, te književnici Mile Stojić i Miro Petrović.

Rukopise na natječaj potrebno je poslati u tri primjerka, od toga jedan primjerak zbirke na CD-u, obavezno pod šifrom i sa rješenjem šifre (koja će sadržavati ime i prezime, adresu i broj telefona). Rukopise možete poslati na adresu: P.P. br. 49, 88.360 Stolac (s naznakom za Kulturnu manifestaciju Slovo Gorčina). Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi građani Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore koji do sada nemaju objavljenu knjigu pjesama i više od 35 godina. Objavljivanje rezultata i dodjela nagrade “Mak Dizdar” održat će se na manifestaciji Slovo Gorčina u Stocu.

Susreti s piscima

Uz književnu večer gosta pjesnika i dodjelu nagrade “Mak Dizdar” koju tradicionalno upriličimo na Radimlji, bit će organizirane i promocije, susreti s piscima..., a uskoro će biti objavljen i kompletan program “Slova Gorčina”. Tradicija ove kulturne manifestacije, značajne ne samo za Stolac i BiH nego mnogo šire, seže u 1971. godinu, i održava se u čast i spomen velikom bh. pjesniku Maku Dizdaru (1917. – 1971.).

Među pjesnicima nagrađenim na ovoj manifestaciji za prvu neobjavljenu zbirku poezije su i Munib Delalić, Diana Burazer, Diana Ondelj-Maksumić, Admiral Mahić, Zilhad Ključanin, Mile Stojić, Goran Simić, Miljenko Jergović, Muamer Kodrić, Almin Kaplan.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije