Na 700 stranica

Coppoline bilješke za snimanje ‘Kuma’

07.06.2016.
u 11:00

O snimanju ‘Kuma’ postoje brojne legende, od kojih je većina istinita. Kako su priprema i snimanje ‘Kuma’ išli, moći će se sada detaljno doznati objavom opsežnog fascikla scenarista i redatelja Francisa Forda Coppole u kojem su bilješke, nacrti i planovi za snimanje tog remek-djela. U luksuznom izdanju tako će se moći pročitati Coppolini prvi dojmovi nakon čitanja istoimenog romana Marija Puzza prema kojemu je ‘Kum’ snimljen, skice pojedinih scena te brojni drugi sada već povijesni dokumenti. Coppola se tijekom snimanja nije odvajao od svojeg opsežnog fascikla, u kojemu je ‘Kum’ isplaniran do u detalj. Nakladnik Reagan Arts najavljuje kako će njihovo izdanje (od 720 stranica, koštat će 50 dolara i već se sada može naručiti online) otkriti kreativni proces tada 32-godišnjeg Coppole te će sadržavati i nikad viđene fotografije sa snimanja.

Knjiga se može već sada naručiti, a bit će objavljena u rujnu ove godine. Kum je dobitnik triju Oscara za najbolji film, najboljeg glumca i najbolje adaptirani scenarij. Američki filmski institut 1997. rangirao ga je na treću poziciju liste najboljih 100 filmova odmah iza “Građanina Kanea” i “Casablance”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije