Međunarodni festival animiranog filma

Čileanski film "Zvijer" najbolji na ovogodišnjem NAFF-u

02.09.2022.
u 08:59

''Zvijer'' istražuje život tajne policijske agentice tijekom vojne diktature u Čileu. Njen odnos s njezinim psom, tijelom, strahovima i frustracijama otkriva mračan prijelom njenog uma i države.

Sedamnaesto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma NAFF zatvoreno je 1. rujna 2022. ceremonijom proglašenja pobjednika u u Neumu, a pobjednikom je proglašen čileanski film "Zvijer".

Autor Hugo Covarrubias pored glavne nagrade dobio je i nagradu za najbolju glazbu, a pobjednički film inspiriran je stvarnim događajima. Naime, ''Zvijer'' istražuje život tajne policijske agentice tijekom vojne diktature u Čileu. Njen odnos s njezinim psom, tijelom, strahovima i frustracijama otkriva mračan prijelom njenog uma i države.

Nagrada koja se dodjeljuje za likovnost ove godine otišla je u Izrael autorici Hani Dombe za film "Perje".

Najboljim studentskim filmom proglašen je češki uradak "Mama je uvijek u pravu" koji je rađen u tehnici kolaža.

Još jedan izraelski film nagrađen je na ovogodišnjem Festivalu animacije u Neumu, a to je film "Posljednja želja". Autorica Galia Osmo dobila je nagradu u kategoriji najbolja animacija glina-lutke.

Posebna nagrada koja se dodjeljuje od 2017. godine na NAFF-u je nagrada u čast oskarovca Dušana Vukotića. Ta nagrada se dodjeljuje mladim autorima kao poticaj za daljnji rad, a nagrada je otišla u Rusiju za film "Susret''.

Za 3D animaciju ove godine nagrađen je autor Brent Forrest iz Japana za animirani film "Žaba samuraj", dok je priznanje za 2D animaciju otišlo u ruke Talijana Simonea Massija za film "Svaki izlazak sunca".

Nakon svečanosti dodjele nagrada gosti Međunarodnog festivala animiranog filma u Neumu uživali su u projekcijama nagrađenih filmova, priopćili su organizatori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije