mladi umjetnik

Božićna priča iz doma umjetnika Gorana Pašalije

24.12.2018.
u 21:10

Božićna priča mladog umjetnika Gorana Pašalije topla je kao i sve druge. To je blagdan kada se oni koji ga slave još više približavaju, svojoj obitelji, prijateljima, ljudima dobre volje... 

Kako nam je rekao Pašalija, ovaj blagdan je za njega poseban jer tada provodi neprocjenjivo vrijeme s obitelji i bližnjima.

- I ako se svi veselimo narednim danima pred nama, a mnogi planiraju blagdansko putovanje meni je najljepše proslaviti Božić u toplini svoga doma. Potom izrađujem razne ukrase, čestitke, dekoracije... i sve to uz slušanje Božićnih pjesama..., priča umjetnik. 

- Ja sam posebno angažiran u dekoriranju doma. No, Božić da bi bio idealan mora biti bijel, a tome se nadamo i ove godine. Zato ću ako bude snijega, blagdanske dane isokristi za uživanje uz snijeg, priča mladi umjetnik.

U njegovoj obitelji običaj je da zajedno večeraju na Badnji dan, nakon toga svi idu u Crkvu na misu polnoćku i tako dočekuju ovaj veliki blagdan. 

- Na Božićno jutro svi zajedno doručkujemo i čestitamo jedni drugima, najbližima i prijateljima. Na blagdanskoj trpezi ćemo pronaći prije svega ribu, krumpir salatu, domaću pogaču, razne salate, više vrsta kremastih i suhih kolača, crno vidno i domaća šljivovica... Posluživanje za Badnji dan i Božić ne mora biti bogato, ali bi trebalo biti "začinjeno" mirom i slogom cijele obitelji. Zato Božić u mojoj obitelji i jeste tako čaroban, naglašava Pašalija. 

On se i danas raduje božićnim darovima. 

- To je ostalo iz djetinjstva u svima nama pa i starijima od mene kada se po dolasku kući zatrčimo i pogledamo ispod božićnog drveta. I kako su roditelji uvijek znali kada smo bili mali "namirisati" što bi to voljeli imati, prijatno se iznenadim kada vidim što se krije ispod ukrsnog papira, s osmjehom priča Pašalija.

Do sada je za Pašaliju prosinac bio poseban mjesec. Ne samo zbog Božića, već i zbog drugih lijepih stvari i uspomena što ga je do sada pratilo kroz život. 

- Davno sam prvi put u tom mjesecu, uzeo kist i platno u ruku i napravio svoju prvu umjetičku sliku. I od tada je sve krenulo i ušao sam u likovne vode. Upravo zbog toga mi je ovaj mjesec najdraži u godini, završava svoju priču Goran Pašalija čestitajući svima koji slave Božić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije