Aleksandar Hemon

Amerika se bliži svom kraju, samo što to još ne zna

aleksandar hemon sarajevski književnik
Marko Prpić/Večernji list
03.11.2015.
u 11:17

Bosanskohercegovački pisac s američkom adresom Aleksandar Hemon izjavio je, komentirajući američku vanjsku politiku i stanje društva u SAD-u, kako se ova zemlja bliži svom kraju, samo što to još ne zna

"Zbog ove izjave vjerovatno će mi poništiti pasoš. Možda i hoće. Ali ako to urade izgubit će veoma dobrog pisca", rekao je Hemon. Govorio je o periodu kada je George W. Bush bio predsjednik SAD-a. "Šteta koja je nastala u tom periodu ne može se izmjeriti. Mnogo toga je uništeno, a ono što je najviše štetno je da se to ne analizira. Na djelu je pobijanje činjenica, među njima i činjenice da SAD više nisu velesila. Očajno su posrnuli. Pokušali su popraviti stanje u Iraku i svijetu, a zaj...li su situaciju izvan svih skala. Uz to, niko nije odgovarao za nastale probleme", kazao je Hemon. Dodao je da se u međuvremenu pojavilo bezbroj filmova o superherojima. "Više nije dovoljno da imate jednog superheroja po filmu, već se pojavljuju dva, četiri ili sedam superheroja po filmu", istakao je Hemon.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije