Poznatog glumca udario tramvaj

Aćimović: Moglo je biti i gore, ali tvrda je ova hercegovačka glava

19.07.2015. Palaca Gvozdanovic, Zagreb - Redatelj Dejan Acimovic snima film Anka prema romanu Anka Brazilijanka, Mate Lovraka. Glume Eric Cantona, Linda Begonja, Cvita Viljac i drugi. Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL
07.02.2017.
u 10:00

Glumca Dejana Aćimovića (53) sredinom siječnja u večernjim satima udario je tramvaj dok je prelazio cestu u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici, nakon čega je tri tjedna proveo u bolnici. Tramvaj ga je udario jer je, kako je rekla njegova sestra - scenaristica i producentica Tatjana, žurio pozdraviti publiku nakon projekcije filma za nastavnike.

Redatelja i glumca još bole rame i rebra pa je morao propustiti zagrebačku novinarsku projekciju svog filma za djecu “Anka Brazilijanka”, rađenog po romanu Mate Lovraka.

“Boli k’o đavo”

- Bolje mi je malo, ali “boli k’o đavo”. Sve je dosta natečeno, ali uzimam jake tablete i primam injekcije protiv bolova. U početku sam primao morfij, a kad čovjek ne spava, to izmori. Ova nesreća je valjda bila opomena da treba malo stati, jer smo novi film “Anka” radili po 12, 14 sati svakoga dana i tako dvije godine.

Koliko su njegove ozljede bile teške, govori i to da su mu liječnici kazali da to rijetko tko preživi.

- Čovjek je kao životinja. Reagira u nekim trenucima da negdje u realnom životu ne može zamisliti da bi tako reagirao. Dosta toga se i ne sjećam. Znam da su strašno pazili kada su me pripremali za prebacivanje u bolnicu, sve je trajalo jako dugo, četrdesetak minuta.

Onda, sreća mi je da sam došao u dobre ruke, primarius Đorđević mi je operirao rame - kazao je Aćimović Dnevnom avazu.

Kaže da mu je puklo rame, pet rebara, dva vratna kralješka, ima 14 šavova na glavi... Mnogi su se sožili da je samo čudom preživio. - Kako se cijeli život bavim sportom, boksom, idem u teretanu, mišići su mi tvrdi, tako da ništa unutra nije probilo. Sve je izdržalo te, da nisam tako snažan, raspalo bi mi se. A i Hercegovci su narod tvrde glave - kaže Aćimović, inače rođeni Čapljinac.

U dobrim rukama

Glumac je zahvalan svima koji se zanimaju za njegovo zdravlje, a odmah nakon što je imao nesreću, u bolnicu je stigao gradonačelnik Milan Bandić. Zvali su me i moji prijatelji iz Sarajeva. Primio sam dvjesto-tristo poruka. Sve su to moji veliki prijatelji.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?