Obljetnica HNK Mostar

21 godina puta od ratnog do europskog teatra

PRVA PREDSTAVA HNK MOSTAR
23.09.2015.
u 06:15

Počela je i proba nove predstave HNK Mostar "Brat magarac" čija je premijera planirana za početak studenoga

Kada smo jučer posjetili Hrvatsko narodno kazalište Mostar (HNK) umjesto slavljeničkog, zatekli smo se u užurbanom, radnom ozračju... Cijeli ansambl, glumci, tehničko osoblje, ravnatelj, dramaturg i redatelj, svi su bili na nogama. Razlog?

Počela je proba nove predstave "Brat magarac" čija je premijera planirana za početak studenoga. Predstava govori o životu sv. Franje, a autorski je projekt Renea Medvešeka. Bit će to 52. premijera HNK Mostar u njegovoj 21 godinu dugoj povijesti.

HNK Mostar je utemeljen 22. rujna 1994. odlukom vlade tadašnje HR Herceg Bosne, iako su prve premijere pod nazivom Narodno kazalište Mostar izvedene godinu dana ranije.

Početkom 1996. položen je i kamen temeljac za novu zgradu HNK u Mostaru.

Nakon skoro dva desetljeća na čelu kuće, Ivicu Ovčara naslijedio je Ivan Vukoja i s njim je ova institucija ušla u novo razdoblje koje karakterizira financijsko konsolidiranje, otvaranje prostora suradnje na mikro i makro planu, proširivanje ansambla, te dovršetak izgradnje zgrade u središtu grada.

Kompletan članak popraćen arhivskim fotografijama čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije