Ana Trišić-Babić:

Krstić nakon napada tražio konzularnu zaštitu Srbije, a ne BiH

Radislav Krstić
AFP
12.05.2010.
u 10:39

Radislav Krstić ne želi pomoć BiH nego Srbije, te je od konzulata ove zemlje zatražio pomoć

Zamjenica ministra vanjskih poslova BiH Ana Trišić-Babić izjavila je da se haaški osuđenik - umirovljeni general Vojske RS-a Radislav Krstić izjasnio da traži konzularnu zaštitu Srbije u slučaju bilo kakvih neprijatnih situacija koje se mogu dogoditi dok je na odsluženju zatvorske kazne u Velikoj Britaniji.

Ona je istaknula da su se i Krstić i bivši predsjednik Narodne skupštine RS-a Momčilo Krajišnik, koji se također nalazi na odsluženju kazne u toj državi, izjasnili da žele imati konzularnu zaštitu Srbije, a ne BiH. Trišić-Babić je pojasnila da osuđenici po dolasku na odsluženje kazne dobiju formular u kojem se nalazi i pitanje od koga traže konzularnu zaštitu u slučaju ovakvih situacija, kakva se dogodila generalu Krstiću.

Ona je navela da je Veleposlanstvo BiH u Velikoj Britaniji u kontaktu s Veleposlanstvom Srbije te da konzul Srbije, s vremena na vrijeme, informira Veleposlanstvo BiH o situaciji u zatvorima. Trojica bošnjačkih zatvorenika napala su Krstića u britanskom zatvoru, koga su, kako prenose mediji, posjekli žiletom po vratu i umalo mu nisu prerezali arteriju, a potom su ga pretukli.

Ključne riječi

Komentara 1

AU
autoritet
10:56 12.05.2010.

Znači, živ je? :(((

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?