Grude

Krovovi oštećeni snijegom počeli propuštati

dom
Željko Andrijanić
18.04.2012.
u 11:42

JP Komunalno iz Gruda obavijestilo je sve svoje korisnike da voda nije za piće jer je zbog oborina došlo do zamućenja

Drevni kalendar Maya prema kojemu je ova civilizacija prognozirala kraj čovječanstva koje sada poznajemo 2012. postaje sve veća tema proučavanja, osobito u svijetu kod onih lakovjernijih. U Hercegovini praznovjerju nema mjesta, no ipak je kompletna situacija složenija nego proteklih godina. Nakon što je u veljači ova područja zabijelio snijeg kakav se ne pamti desetljećima, ovih dana kiša stvara velike probleme. Iako je do veljače sušno razdoblje trajalo mjesecima, te je bila proglašena i elementarna nepogoda u ZHŽ.u, drugi mjesec je sve šokirao donijevši ekstremne oborine.

Ovih dana pojavio se i novi problem, koji uzrokuje kiša koja zadaje ‘glavobolje’ građanima. Brojni poljoprivrednici u strahu su zbog usjeva, koji su pod vodom već počeli propadati. Kako se očekuje kišovit skoro cijeli mjesec, poljoprivrednici nisu previše optimistični. Problem predstavljaju i oštećenja na brojnim ustanovama. U grudskom Domu zdravlja, nakon što je snijeg oštetio krov, dolazi do prokišnjavanja.

- Danas se situacija malo smirila pa nije došlo do plivanja poda, što se događalo proteklih dana - kazuju u Domu zdravlja. JP Komunalno iz Gruda obavijestilo je kako voda nije za piće, došlo je do zamućenja. To je drugi put u mjesec dana. Prestanak oborina nije na pomolu, a korita rijeka u hercegovačkim mjestima pomalo se počinju prelijevati. Što reći, nego zanimljiva godina u kojoj nas je, a tek je travanj, pratilo sve i svašta. Od rekordnog snijega koji smo imali u veljači, do plus 30 početkom ožujka, pa novog snijega u travnju koji se nije hvatao za tlo, pa sve do kiše koja već danima ne prestaje. Teško da nas išta više u ovoj godini još može iznenaditi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?