MILORAD DODIK:

Krivična prijava protiv Inzka kada mu završi mandat

dodik
26.03.2012.
u 10:04

On je u intervju ocijenio da su napori međunarodne zajednice da centralizira BiH doživjeli neuspjeh

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je da RS planira podnijeti krivičnu prijavu protiv Valentina Inzka, visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, kada mu istekne mandat u BiH. \"Inzko je već odavno trebalo da se vrati kući. Nadam se da mu je kod kuće ljepše nego u BiH. Ne vjerujem da je on loš čovjek, ali je loš visoki predstavnik. On je nametao zakone\", rekao je Dodik za bečki dnevnik \"Die Presse\".

On je u intervju ocijenio da su napori međunarodne zajednice da centralizira BiH doživjeli neuspjeh i da zemlji prijeti opasnost da se raspadne ako se njeni narodi ne dogovore, \"što ne bi trebalo da bude tragedija\". Dodik je rekao da su visoki predstavnici sami izmislili ta posebna ovlaštenja na koja se pozivaju te da je najveći doprinos Paddya Ashdowna bio da dokaže da BiH ne može funkcionirati, te da je on bio mešetar.

Govoreći o predstavništvima RS, Dodik je rekao da RS nije zadovoljna kako njene interese zastupaju diplomatski predstavnici BiH u stranim zemljama, te da to nisu nikakva veleposlanstva i da je namjera da RS otvori onoliko predstavništava u EU koliko ima država. Na opasku da to mnogo košta, Dodik je odgovorio da \"dostojanstvo nema cijenu\".

Ključne riječi

Komentara 1

JU
Jurica1050
19:07 26.03.2012.

Koliko ******* iz Laktasa placa da novine o njemu pisu ? Premda nema sto znacajno eto vec dva dana nas ove novine bombardiraju nekakvom najavom tuzbe . Koga takve nebuloze vise zanimaju ? Traktorista iz Laktasa ima odavno povlasteni polozaj u hercegovackim medijima. \"Osoba godine\" bio je vise puta beza da je prstom mrdnuo za Hrvate . Dobro bi bilo da i njegov duhovni vodja ponese istu titulu. Mada posthumno kako nakon ostvarenog srpskog sna danas mirno pociva ispod lipe u svom rodnom gradu Pozarevcu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?