ZVIJER 2

Kriminalci iza rešetaka, tužitelj Čavka doživio infarkt

oleg
VL FOTO
24.09.2010.
u 08:20

Unatoč bušenju i prekopavanju kod Kaknja, tijela Tolića i Ajdarija još nema

Poznati pripadnik krim-miljea Zijad Turković i diplomirani kriminalist Saša Stjepanović iz Sarajeva, kao i jučer u Bijeljini uhićeni Milenko Latić Laki, koji je označen kao “srpski killer”, ostali su iza rešetaka, dok je Suad Glavinić pušten na slobodu jer mu se ne može dva puta suditi za isto (ne)djelo. Osim pljačke 2,5 milijuna maraka iz Zračne luke Sarajevo, za što je Glavinić oslobođen, njima se spočitava dilanje droge i svirepa ubojstva Vernera Ajdarija, Marija Tolića, te supružnika Mithata Mekića i državljanke Bolivije Marije Salas-Cortez. Na vrhuncu te spektakularne istrage, mladi državni tužitelj Oleg Čavka, koji je zbog nedavne osude Muhamedu Aliju Gašiju u javnosti proglašen kao sarajevski Eliot Ness, jedva je izvukao živu glavu nakon što ga je zadesio infarkt...

-Ako ima Boga, moj je Tola živ - počela je u svojoj ispovijesti Jasmina Ličina (23), majka jednogodišnje djevojčice i 4-mjesečnog sinčića, supruga Marija Tolića čije je tijelo, pretpostavlja se, možda betonirano u jednoj kući kraj Kaknja u BiH. Jasmina Ličina krenula je jučer na put za Sarajevo s četveromjesečnom sinom kojeg otac Mario nikada nije vidio.

- Strahujem da se dogodilo najgore, ali ipak se nadam. Ako postoji riječ za dobrotu, onda je to Tola. Nije mi jasno zašto bi tako skončao, on sigurno nije bio u nikakvom narkomiljeu, premda je sve te ljude poznavao. Prekjučer mi je iz sarajevske policije rečeno kako je potvrđeno da su pronađena tijela Mithata Mekića Mikija i Marije Salas-Cortez koja je studirala u Dubaiju. Koliko znam, Maria je bila u šestom mjesecu trudnoće, što cijeloj tragediji daje još stravičniju notu. Moj je Mario sve te ljude poznavao, to je istina, no kao vlasnik diskoteke Pivnica na Vlašiću on je poznavao širok krug ljudi, više se družio s ljudima saestrade, bio prijatelj s liječnicima, odvjetnicima... Dolazio je u tu diskoteku i Zijad Turković kojeg je Mario poznavao 20-ak godina, ali kako je moj Tola 13 godina živio u Nizozemskoj, i nije imao vremena za česte kontakte s prijateljima iz BiH - priča J. Ličina koja je, otkada je njezin suprug s kojim je živjela šest godina nestao, smršavila 20-ak kilograma.

- Bilo je to 25. ožujka. Moj me Tola nazvao iz Sarajeva i kazao: “Ljubavi, poslije Uskrsa sam doma”. Odvezao se porsheom i htio je naplatiti neki dug i više za njega nisam čula. Ja sam tada bila u osmom mjesecu trudnoće, čekala sam ga u našem domu u Puli i ponavljala u sebi njegove riječi da se, kada dođe, neće mrdnuti od mene. Međutim, otada mu se gubi svaki trag, nakon nekoliko dana prijavila sam njegov nestanak, i počela je moja šestmjesečna agonija. Svašta su nam govorili, no pravih informacija nije bilo, bojala sam se najgorega iako znam da moj Tola nije mafijaš pa mi nije jasna veza njegova imena s cijelom tom strašnom pričom. Mene osobno nitko nije nazivao telefonom, ali su zvali njegovu šogoricu Tatjanu Tolić koja živi u BiH. Nepoznati glas ju je dva puta nazvao i prvi puta tražio milijun eura otkupnine, a drugi put 1,5 milijuna. To je bilo prije tri mjeseca, a a mislim kako su iznuđivači mislili da je Tatjana Mariova žena. Ona im je, međutim, tada odgovorila: “Kada čujem njegov glas i kada čujem da je Tola živ, dobit ćeš i 2 milijuna eura“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?