Liga 12

Kreće nikad slabije izdanje muške košarkaške lige BiH

Zrinjski
19.10.2012.
u 12:31

Igokea i Široki su najjači u ligi. Oni bi u drugoj fazi trebali voditi glavnu riječ

Bliži se početak šesnaestog poslijeratnog izdanja lige bosanskohercegovačkih košarkaša. U subotu 20. listopada otvorit će se vrata dvorana ovogodišnjih klubova sudionika Lige 12, a koji će klubovi međusobno odmjeriti snage, malo se tko osobito zanima. Ni uspjesi reprezentativne košarke u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo, nisu nimalo utjecali na snaženje klupske košarke u BiH.

Slabo poznavanje

Dvanaest momčadi koje će se natjecati u prvom dijelu, ako je suditi prema prvim reakcijama koje stižu iz pojedinih klubova, međusobno se vrlo slabo poznaju. Stoga će prvih nekoliko kola proteći u međusobnom snimanju kvalitete momčadi. Trener Zrinjskog Nedjeljko Zelenika čija je momčad prvu ligu izborila odustajanjem Hercegovca, kazao je kako je na pragu nikad lošija liga u kojoj od dvanaest momčadi tek možda četiri za nijansu odskaču u kvaliteti, sve ostale su podjednake vrijednosti. Bosna, Čapljina, Mladost i Varda papirnati su favoriti za prolaz u Ligu 6 u koju će se još priključiti Široki i Igokea po završetku regionalne ABA lige. Sportski direktor Čapljine Toni Blažević napominje ta momčad nije favorit, ali će u kombinaciji mladost i iskustvo pokušati ostvariti ciljeve i afirmirati mlađe igrače. Okosnicu će činiti Galić, Klještan, Bjelica, Kovačević, te novopristigli Popović. Dvije momčadi sudionici regionalne ABA lige Široki i Igokea zanimanje sportske javnosti u BiH za klupskom košarkom usmjerili su na regionalnu ABA ligu, a objektivno gledano, pojedinačno su Široki i Igokea jači nego svi bh. klubovi zajedno.

Siromaštvo


Liga će za razliku od prošle sezone započeti s 12 klubova, a hoće li završiti s istim brojem, to nitko ne zna. Siromaštvo i besparica, itekako se uvuklo i među sportske kolektive, tako da pojedini klubovi jedva sastavljaju kraj s krajem, a na bosanskohercegovačkim prostorima još i gore nego negdje drugdje. No, sasvim je sigurno da će Liga 6 koja će biti završni dio natjecanja za bosanskohercegovačkog prvaka privući veću pozornost, a pogotovo kada započne i doigravanje četiri momčadi za prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije