USKRAĆEN IM PRISTUP

Korisnici bijesni: Facebook tražio osobne isprave

facebook (1)
Foto: Screenshot
1/3
29.10.2013.
u 10:15

Korisnici su iskazali svoje nezadovoljstvo na Twitteru, a neki su se upitali i je li Facebookov zahtjev uopće legalan

Tisuće korisnika razbjesnio je potez Facebooka koji ih je tražio pokazivanje osobne isprave nakon što im je uskraćen pristup toj društvenoj mreži, piše The Drum. Iz Facebooka su ih tražili da pokažu osobnu ispravu kako bi potvrdili svoj identitet.

Ovaj problem zahvatio je i neke korisnike u Hrvatskoj. Jedna korisnica primila je obavijest da joj je profil privremeno zaključan te zahtjev da preda fotografiju osobne isprave. Međutim, iako je nije predala, uskoro joj je omogućen pristup profilu.

Ovo nije prvi put da je došlo do masovnog uskraćivanja pristupa korisnicima i zahtjeva za osobnom ispravom, posljednji put dogodilo se to u siječnju. Međutim, ovo je prva masovna blokada nakon afere NSA, koja je mnoge učinila mnogo pažljivijima i zabrinutijima kada su posrijedi njihovi osobni podaci.

Iz Facebooka se još nisu oglasili o ovom problemu. Korisnici su iskazali svoje nezadovoljstvo na drugoj društvenoj mreži, Twitteru, a neki su se upitali i je li Facebookov zahtjev uopće legalan.

>> Facebook tinejdžerima više nije najvažnija društvena mreža

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?