POSJETA

Kordić iz zatvora pozvao Hrvate na okupljanje zbog jednakopravnosti

kordic
VL FOTO
26.07.2010.
u 08:19

Dario Kordić, koji je osuđen na 25 godina, u zatvoru je postao duhovno snažniji, ističe Nikica Tomić

Bivši dopredsjednik Herceg Bosne, ratni zapovjednik u središnjoj Bosni i čelnik HDZ-a Dario Kordić posljednje se četiri godine nalazi u zatvoru Karlau u Grazu u Austriji nakon presude Haaškoga suda koji ga je osudio na zatvorsku kaznu od 25 godina. Tamo ga redovito posjećuje obitelj i prijatelji. Prihvatio je svoju kaznu kao svoj križ i nosi ga te se čvrsto posvetio duhovnosti, o čemu svjedoče i prijatelji koji su ga nedavno posjetili u Austriji.

Prema riječima Nikice Tomića, izaslanstvo srednjobosanske županijske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Herceg Bosne, koje je predvodio, nedavno je posjetilo i Darija Kordića. - Nevjerojatna je psihička snaga i moral Darija Kordića. Naravno, teško mu je, u zatvoru je već skoro 13 godina od dragovoljne predaje 6. listopada 1997. godine.

No, Dario to ne pokazuje, sve to stoički, s nevjerojatnom snagom duha, podnosi i mogu reći, on je hrabrio nas, a ne mi njega. Zamolio nas je da prenesemo njegove iskrene pozdrave Hrvatima u središnjoj Bosni, ali i svim Hrvatima u BiH. Zahvalio se svima koji mu pišu, a ispričava se što svima ne odgovara jer to jednostavno ne može stići. Pozdravlja i zahvaljuje svima koji na bilo koji način, riječima ili djelima, pomažu ili su pomagali njegovoj obitelji, a posebno je ukazivao na nužnost zbijanja redova i jedinstva Hrvata, bar u onim najvažnijim pitanjima vezanim za konstitutivnost, jednakopravnost i opstojnost u BiH”, prenosi Tomić Kordićeve poruke. Dodao je da je zatvor naprosto zatrpan zamolbama za odobrenje posjeta Dariju Kordiću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?