HUMANOST

Koncert Mate Bulića s prijateljima za najmlađe i najpotrebnije

Mate Bulić
11.08.2013.
u 12:22

Mate Bulić će u ponedjeljak ,12. kolovoza s početkom u 20,30 sati, ispred crkve u rodnoj Donjoj Blatnici ponovno okupiti svoje brojne prijatelje i estradne umjetnike

Nizom puta do sada je potvrđeno da su estradni umjetnici uvijek spremni sudjelovati u humanitarnim i drugim akcijama u kojima se prikupljaju sredstva bilo za pomoć potrebitima, bilo za potrebe obnove, uređenja ili zaštite svekolike hrvatske kulturne baštine. U nizu takvih plemenitih dobrotvornih akcija sa svojim je prijateljima više puta sudjelovao “kralj hrvatske dijaspore” , popularni Brotnjak iz Donje Blatnice Mate Bulić. Prisjetimo se samo da je sredinom kolovoza prošle godine Mate Bulić sa svojim prijateljima na prostranom platou ispred područne crkve sv. Franje u svojoj rodnoj Donjoj Blatnici održao dobrotvorni koncert pod nazivom “Hvala, prijatelji”, na kojem su prikupljana sredstva za uređenje dvorišta i okoliša te područne crkve. Nastavljajući tu svoju humanitarnu aktivnost, velikodušnost i plemenitost, Mate Bulić će u ponedjeljak ,12. kolovoza, s početkom u 20,30 sati, ispred crkve u rodnoj Donjoj Blatnici ponovo okupiti svoje brojne prijatelje i estradne umjetnike i s njima upriličiti novi humanitarni koncert simbolična naziva “Za naše anđele”. Budući da je prihod s tog koncerta namijenjen za pomoć čitlučkoj Udruzi “Susret” koja okuplja roditelje i prijatelje 68 djece s posebnom potrebama s područja cijeloga Brotnja, očekuje se da će to biti jedan od najposjećenijih koncerata u Hercegovini.

Posebno stoga što je najavljeno da će na ovogodišnjem humanitarnom koncertu “Za naše anđele”, uz domaćina Matu Bulića, nastupiti Marko Perković Thompson, Ivan Zak, Maja Šuput, Đani Stipaničev, Hari Rončević, Jurica Pađen, Tiho Orlić, Jozo Vučić, Zoran Begić, klapa Broćanski bećari, klapa Kruševo, a priprema se i premijerni nastup djece - članova Udruge “Susret” zajedno s Framom iz Čerina s pjesmom “Budi mi prijatelj”. Cijena ulaznice od 10 KM doista je simbolična s obzirom da će nastupiti toliko poznatih i priznatih imena hrvatske i hercegbosanske estrade, a pogotovo kad se zna da će novac doista biti iskorišten u plemenitu svrhu. Inače, svi koji žele pomoći humanitarnu akciju “Za naše anđele” to mogu učiniti i pozivom na broj 092 890 855 te tako čitlučkoj Udruzi “Susret” donirati 2 KM. U sklopu priprema za taj veliki glazbeni spektakl, ovih je dana legendarni “kralj dijaspore” Mate Bulić posjetio djecu čitlučke Udruge “Susret”, dugo s njima razgovarao, interesirao se za njihove potrebe i probleme s kojima se susreću, svima darovao najnoviji CD, upoznao ih s pojedinostima koncerta te s njima zapjevao i za uspomenu se fotografirao. Djeca su se odreda zanimala za njegovu glazbenu karijeru, stare i nove hitove i albume i zahvalila mu što ih je svojim posjetom obradovao i velikodušno odlučio nagraditi ih i usrećiti svojim koncertom, a otpjevali su mu i nekoliko njegovih pjesama, što ga je posebno ganulo. Za Matina susreta s tom djecom primijetili smo kako im iz očiju i lica zrcali neizmjerna radost i sreća, ali i zahvalnost zbog tog, za njih doista nezaboravnog susreta koji je najbolji dokaz da nisu zaboravljeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?