REALNA OPASNOST

Komarci kod Požarevca zaraženi virusom Zapadnog Nila

komarac,komarci
Robert Anić/PIXSELL
06.08.2013.
u 07:09

Simptomi groznice Zapadnog Nila teško prepoznatljivi jer sliče simptomima gripe i prehlade. U rijetkim slučajevima ova groznica može izazvati i meningitis i encefalitis

Zbog realne opasnosti da su se na području grada pojavili komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila na području Požarevca biti će izvršen izvanredni tretman komaraca sa zemlje. Prema pisanju beogradskog portala Telegraf.rs građanima ovoga grada iz Zavoda za javno zdravstvo preporučuju da ne šetaju pored rijeka, da nose dugačke rukave, da koriste zaštitna sredstva protiv ujeda komaraca kao i da na prozore u vrata postavljaju zaštitne mrežice.

Iz gradske uprave su za portal prenijeli da će izvanredno tretiranje komaraca biti izvršeno prema preporuci Zavoda za javno zdravstvo kao i da će ono biti obavljeno sa zemlje ali da će biti efikasno i dati zadovoljavajuće rezultate. Izvanrednim zaprašivanjem, uz Požarevac, biti će obuhvaćeni i okolna naselja i sela u pojasu korita rijeka Dunav, Velika Morava i Mlava.

U tekstu se navodi i da su simptomi groznice Zapadnog Nila teško prepoznatljivi jer sliče simptomima gripe i prehlade, a to su povišena temperatura, glavobolja, umor i bol u zglobovima. U nekim slučajevima na koži se pojavljuje i osip, oticanje limfnih čvorova i bol u očima. U rijetkim slučajevima ova groznica može izazvati i meningitis i encefalitis.

>> Od ptičjeg izmeta koji joj je pao u oko zarazila se virusom Zap. Nil

>> Pacijenti se oporavljaju, nema novih slučajeva zaraze virusom

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije